Home / Sanatate / Spitalul din Bârlad are mașini noi, dar pacienții vor fi transportați cu ambulanțe casate de SAJ

Spitalul din Bârlad are mașini noi, dar pacienții vor fi transportați cu ambulanțe casate de SAJ

Parcul auto al Spitalului de Urgență „Elena Beldiman” din Bârlad s-a îmbogățit zilele acestea cu două mașini noi, tip dubiță, cam în același timp în care Primăria Bârlad și-a cumpărat o mașină nouă, un Duster Prestige. Cele două mașini achiziționate de spital contra sumei de aproximativ 40.000 de euro vor fi folosite pentru desfășurarea de activități administrative.

Pacienții netransportabili din mediul rural vor mai avea de așteptat până când spitalul va avea o ambulanță care să-i transporte acasă, la externare. La fel ca ei, vor fi nevoiți să aștepte și pacienții internați care au nevoie de transfer între secțiile spitalului.

Întâmplător sau nu, după ce ziarul Est News a sesizat lipsa unor ambulanțe absolut necesare transportului sau transferului pacienților, conducerea instituției a luat în serios problema, ridicată de altfel și de medicii din spital. Reprezentanții echipei manageriale de la Spitalul „Beldiman” au făcut o cerere către Serviciul de Ambulanță al Județului Vaslui (SAJ) pentru transferul cu titlu gratuit a două ambulanțe ce urmează a fi casate. Demersurile pentru realizarea transferului au început, dar până la finalizarea lor ar putea trece două-trei luni. Ambulanțele vor ajunge la spitalul bârlădean după ce SAJ Vaslui va primi cele patru ambulanțe noi promise de minister. Având în vedere gradul avansat de uzură al ambulanțelor din dotarea SAJ, spitalul va trebui să le aducă îmbunătățiri pentru a putea fi folosite.

Aurora Popa, managerul SAJ Vaslui, a declarat pentru Est News că există și o parte bună: aceea că cele două ambulanțe care au fost folosite de ambulanțieri au autorizație de funcționare. Ceea ce trebuie să facă cei de la spitalul bârlădean va fi să reînnoiască autorizațiile autosanitarelor. În cazul în care spitalul ar fi cumpărat ambulanțe noi, formalitățile de obținere a autorizațiilor de funcționare pentru autosanitare ar fi durat foarte mult, procedura fiind foarte complicată.

La această oră, există o singură ambulanță, foarte veche, cu care se face transferul pacienților de la o secție la alta. Deși ambulanța este foarte veche, se pare că a primit autorizație sanitară de la DSP. Spunem că „se pare” pentru că, la întrebarea reporterului Est News dacă ambulanța Spitalului „Elena Beldiman” are autorizație sanitară, reprezentanții DSP au transmis un răspuns neconcludent.

Referitor la autorizarea autosanitarei care transportă pacienții între secțiile Spitalului Municipal de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad, vă informăm că, la data prezentă, unitatea sanitară deține autorizație sanitară de funcționare pentru asistență medicală de urgență prespitalicească și transport medical asistat în regim public, respectiv pentru consultații de urgență și transport sanitar neasistat în regim public”, se precizează în răspunsul transmis redacției. (Mihaela NICULESCU)

About Mihai Vasile

x

Check Also

Primele echipamente medicale au ajuns la punctul de transfuzii Vaslui

Ana Rinder, directorul Spitalului Județean ...

Peste 700 de salariați ai SJU Vaslui își vor primi banii înapoi, reținuți din indemnizația de hrană

de Dănuț CIOBANU Salariații Spitalului ...

Feriți-vă de gripă! Optați pentru vaccinare!

În județul Vaslui nu s-a ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: