Home / Administratie / Vasile Pavăl nu mai vrea să fie surprins de prima ninsoare din această iarnă

Vasile Pavăl nu mai vrea să fie surprins de prima ninsoare din această iarnă

Primăria Vaslui a declanșat pregătirile pentru noul anotimp rece. Municipalitate dorește ca la prima zăpadă să se intervină imediat, astfel încât traficul și activitatea socială din oraș să nu aibă de suferit.

Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui, a spus că toate serviciile publice se pregătesc intens pentru a face față ninsorilor din această iarnă.

“Nu vrem să ne mai prindă ninsorile ca în anul trecut, când eram și nu eram pe străzi. Vreau să văd nisip, sare, utilajele de deszăpezire, forța de muncă pregătită pentru intervenții, lopeți, grafice de lucru etc. Într-o dimineață poate apărea gheață pe străzi și cauți tot felul de motive că nu ai cu ce interveni. Apă brută este în acumulările Solești și Pușcași, iar instalațiile de alimentare trebuie să fie pregătite corespunzător. Vreau ca să fim foarte bine pregătiți, pentru că dacă nu se intervine la deszăpezire totul se sparge în capul primarului”, a spus Vasile Pavăl.

Pe lângă autoritățile locale și conducerea Consiliului Județean (CJ) Vaslui se pregătește pentru activitățile de intervenție pentru deszăpezire.

“Facem în continuare achiziții. Avem în stocuri 50 tone de sare și 2.300 tone de nisip, dintr-un necesar total de 4.300 tone de nisip. Vom asigura lucrările de deszăpezire pe cei 1.000 de kilometri de drumuri județene. SC Lucrări Drumuri și Poduri Vaslui derulează programul de deszăpezire, iar societatea este pregătită alături de ceilalți prestatori cu care sunt încheiate contracte să facă față intemperiilor. Dispunem de 74 de utilaje pentru deszăpezire, iar în acest an vom monta pe unele porțiuni de drum și parazăpezi, pentru a mai reduce din cheltuieli”, a spus Ciprian Trifan, vicepreședintele CJ Vaslui. (Dănuț CIOBANU)

About Mihai Vasile

x

Check Also

Asistenta din Vaslui bătută crunt de soț este, în continuare, în stare critică la Iași

Femeia de 43 de ani ...

CJ Vaslui va aproba prețul cerealelor pentru evaluarea arendei în 2020

Consiliul Județean (CJ) Vaslui va ...

Municipiul Vaslui s-a umplut de culoare, după pornirea iluminatului festiv

Iluminatul festiv specific sărbătorilor de ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: