Home / Administratie / Vasluiul a parafat contracte de finanțare pentru proiecte europene de peste un miliard de lei
SAMSUNG CAMERA PICTURES

Vasluiul a parafat contracte de finanțare pentru proiecte europene de peste un miliard de lei

de Dănuț CIOBANU

Județul Vaslui a semnat contracte de finanțare pentru proiecte europene nerambursabile în valoare de peste un miliard de lei. La această dată, Vasluiul se clasează pe locul 22 la nivel național, în ceea ce privește sumele atrase. În total, pe toate programele de finanțare, sunt semnate contractele pentru 59 de proiecte. Investițiile vizează infrastructura rutieră, unități de sănătate și de învățământ, servicii sociale etc.

Județul Vaslui a contractat, până la această dată, finanțări din fonduri europene nerambursabile care se ridică la suma de 1.067.636.124 lei. Cu contracte semnate de peste un miliard de lei, conform datelor Ministerului Fondurilor Europene, județul Vaslui se clasează pe locul 22 la nivel național. În acest clasament sunt devansate județe precum Bacău, Botoșani, Sibiu, Arad, Gorj, Suceava, Ialomița etc.

Pe toate programele europene de finanțare, sunt semnate contracte de finanțare pentru 59 de proiecte, cea mai mare sumă de 598.145.543 lei fiind atrasă prin Programul Operațional Infrastructură Mare.

Ciprian Trifan, vicepreședintele Consiliului Județean (CJ) Vaslui, a precizat că sunt depuse proiecte pe toate liniile de finanțare, unde documentațiile sunt eligibile: Căutăm să rezolvăm o parte din problemele noastre cu fonduri europene nerambursabile. Suntem o unitate administrativ teritorială cu un număr mare de beneficiari și putem să întocmim proiecte de finanțare pe diferite programe. Avem semnat contractul de finanțare pentru drumul strategic și alte proiecte pe infrastructură. Pe Programul Operațional Capital Uman avem mai multe proiecte, printre care și cel prin care realizăm strategia de dezvoltare a județului Vaslui. Cu toate aceste finanțări dorim să trasăm direcția de dezvoltare a județului”.

Cum arată proiectele?

Județul Vaslui a câștigat două proiecte europene importante pe infrastructură. Proiectele au o valoare de peste 25 milioane lei și vizează modernizarea a două drumuri județene. Primul proiect european vizează reabilitarea și modernizarea drumului judetean DJ 245 E: DN 24 (Bulboaca) – Zizinca – Deleni – Moreni – DJ 245 L Costești, cu o lungime de 7,14 kilometri. Un al doilea proiectul cu finanțare europeană care contribuie la dezvoltarea infrastructurii rutiere privește reabilitarea și modernizarea drumului judetean DJ 244I: Murgeni (DN 24 A) – Sărățeni – Mălușteni – DC 67, cu o lungime de 4,64 kilometri. Perioada de implementare a proiectului este cuprinsă între 27 noiembrie 2018 – 26 noiembrie 2021. Aplicantul proiectului este CJ Vaslui, în parteneriat cu orașul Murgeni și comuna Mălușteni.

Un alt proiect important este “Reabilitarea sistemului de alimentare cu apă, a sistemului de canalizare și a stațiilor de epurare în aglomerările Vaslui, Bârlad, Huși și Negrești”. Contractul de finanțare al proiectului a fost încheiat în data de 5 decembrie 2016 și are o valoare totală de 355.927.333 lei. O altă investiție majoră finanțate cu fonduri europene este „Dotarea Ambulatoriului Integrat al Spitalului Județean de Urgență Vaslui”. Proiectul este finanțat în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 8 – „Dezvoltarea infrastructurii sanitare și sociale”. Valoarea totală a proiectului care se ridică la suma de 10.360.254 lei. Obiectivul specific al proiectului este dotarea a 23 de cabinete medicale din structura ambulatoriului, cu un număr de 197 echipamente medicale. Aplicantul proiectului este CJ Vaslui, iar Spitalul de Urgență Vaslui este partener. Perioada de implementare a proiectului este de 27 de luni.

About Mihai Vasile

x

Check Also

Asistenta din Vaslui bătută crunt de soț este, în continuare, în stare critică la Iași

Femeia de 43 de ani ...

CJ Vaslui va aproba prețul cerealelor pentru evaluarea arendei în 2020

Consiliul Județean (CJ) Vaslui va ...

Municipiul Vaslui s-a umplut de culoare, după pornirea iluminatului festiv

Iluminatul festiv specific sărbătorilor de ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: