Home / Social / Apicultorii vasluieni trebuie să își verifice conturile în această săptămână!

Apicultorii vasluieni trebuie să își verifice conturile în această săptămână!

În următoarele zile, cei 498 apicultori din județul Vaslui care au depus cereri pentru a primi sprijin financiar în urma pierderilor provocate de condițiile meteo nefaborabile își vor primi banii.

Gigel Crudu, directorul Direcției pentru Agricultură Județeană (DAJ) Vaslui, a precizat că săptămâna trecută a făcut o solicitare la Ministerul Agriculturii, pentru virarea sumelor destinate apicultorilor. Instituția noastră va primi banii aferenți schemei de ajutor de minimis, sume pe care le vom transfera în conturile apicultorilor. Estimăm că în perioada imediat următoare se vor face aceste plăți. Valoarea sprijinului financiar este de 20 lei/ familia de albine, a spus Gigel Crudu.

Banii vor fi acordați prin schema de sprijin „Ajutor de minimis pentru compensarea efectelor fenomenelor hidrometeorologice nefavorabile manifestate în perioada martie – mai 2019 asupra sectorului apicol”. Apicultorii care au depus dosarele pentru obținerea ajutorului de minimis reprezintă 63 % dintr-un total de 793 persoane, înscrise în baza de date gestionată de către Oficiul Județean de Zootehnie Vaslui. Cererile vizează sprijinul financiar pentru un număr de 48.432 familii de albine, dintr-un total de 64.463 familii de albine înregistrate pe raza județului Vaslui.

Suma totală eligibilă destinată apicultorilor în vederea compensării efectelor fenomenelor hidrometeorologice nefavorabile este în valoare de 968.640 lei.

Județul Vaslui se află în primele două locuri la nivel național în ceea ce privește producția de miere de albine. Anual, de la cele aproximativ 60.000 de familii de albine existente în județ se recoltează în jur de 1.200 tone de miere. În prezent, în județ activează 6.500 de apicultori, iar anual mai intră în acest sector de activitate câteva zeci de persoane. (Dănuț CIOBANU)

About Mihai Vasile

x

Check Also

Criza de mecanizatori paralizează activitățile din agricultura județului Vaslui

de Dănuț CIOBANU  Agricultura județului ...

A murit profesoara Elena Brașoveanu!

Veste tristă și neașteptată pentru ...

Copiii de la CSC nr. 2 Bârlad, pregătiți pentru Ziua Unirii Principatelor (Video)

Pregătiri pentru Ziua Unirii. Ieri, ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: