Home / Sanatate / DSP a amendat cu 6.000 de lei cabinetul stomatologic al Spitalului „Elena Beldiman”

DSP a amendat cu 6.000 de lei cabinetul stomatologic al Spitalului „Elena Beldiman”

Inconștiență și lipsă de responsabilitate! Cabinetul stomatologic al Spitalului „Elena Beldiman” din Bârlad funcționa, până mai ieri, în condiții improprii pentru desfășurarea actului medical. Aceasta este concluzia pe care au tras-o reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Vaslui (DSP) în urmă cu câteva zile, când au fost nevoiți să amendeze spitalul cu 6.000 de lei.

Reprezentanții DSP au dat curs unei sesizări făcute de unul dintre pacienți, iar aspectele sesizate de acesta s-au confirmat. Sănătatea pacienților din ambulatoriu dar și a celor internați în spital a fost pusă în pericol din cauza inconștienței cu care medicul stomatolog dar și ceilalți factori responsabili din spital au tratat aceste aspecte. În urma controlului inopinat, inspectorii DSP au constatat mai multe neconformități.

„În urma acțiunii de control la cabinetul stomatologic al Ambulatoriului din cadrul Spitalului de Urgență <<Elena Beldiman>> din Bârlad s-au identificat următoarele neconformități: gestionare necorespunzătoare a deșeurilor rezultate din activitatea medicală, produse dezinfectante în cantități insuficiente, neasigurarea dotării minime obligatorii a instrumentarului de lucru. Pentru neconformitățile identificate au fost aplicate sancțiuni contravenționale (avertisment și amendă în cuantum de 6.000 de lei) și a fost întocmit un grafic de conformare.”, a declarat, pentru Est News, Mihaela Vlada, director executiv al DSP Vaslui.

Cabinetul stomatologic din Spitalul „Elena Beldiman” nu are contract cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate, medicul dentist, care lucrează fără asistent medical, fiind plătit de spital.

Unitatea sanitară bârlădeană, prin Compartimentul de igienă, se pare că nu a acordat atenția cuvenită dezinfecției cabinetului și aparaturii din dotare, lucru condamnabil, având în vedere că mulți dintre pacienții acestui cabinet sunt persoane cu diferite afecțiuni, unele contagioase. Cabinetul a fost înființat, în primul rând, pentru pacienții internați în spitalul bârlădean, pacienți care au nevoie de intervenții stomatologice monitorizate în mod special, având în vedere afecțiunile de care suferă, în special cardio-vasculare și diabet. Cabinetul tratează și pacienți din ambulatoriu, funcționând ca o sursă de venituri proprii pentru spital. (Mihaela NICULESCU)

About Mihai Vasile

x

Check Also

Copil accidentat pe o trecere pentru pietoni din Vaslui. Șoferul, amendat și lăsat fără permis

Un copil de 9 ani ...

Bărbatul care și-a omorât concubina, în stare critică la spital după ce a făcut infarct

Bărbatul din Pădureni care și-a ...

Bărbat dus în stare gravă la spital după ce a fost surprins de un incendiu într-o garsonieră din Vaslui

Un bărbat de 44 de ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: