Home / Administratie / Dodeștiul, singura comună din județ care ia bani de la Fondul de Ameliorare a Fondului Funciar

Dodeștiul, singura comună din județ care ia bani de la Fondul de Ameliorare a Fondului Funciar

Comuna Dodești este singura comună din județul care a solicita și va obține bani de la Fondul de Ameliorare a Fondului Funciar pentru regenerarea a 36,48 de hectare de teren degradat. Finanțarea este asigurată de Ministerul Agriculturii după ce specialiștii vor face o evaluare în teren și vor stabili ce anume lucrări mai trebuie executate pe lângă împădurirea efectivă a suprafețelor afectate, în general, de alunecările de teren.

Nu mai puțin de 36,48 de hectare de teren degradat vor fi reabilitate în Dodești, cu fonduri de la Ministerul Agriculturii. De altfel, autoritățile locale din comună au fost singurele din județ care au solicitat și obținut finanțare de la Fondul de Ameliorare a Fondului Funciar pentru astfel de lucrări de împădurire. Ameliorarea respectivei suprafețe se va face pe trei perimetre distincte de 17,70 ha, 11,97 ha și 6,79 ha.

Deocamdată, s-a făcut delimitarea perimetrelor, urmând a se stabili ce lucrări trebuie executate efectiv în afară de împădurirea propriu-zisă. După evaluarea din teren, se va face proiectarea, iar apoi lucrarea va fi scoasă la licitație”, ne-a declarat directorul Direcției pentru Agricultură Vaslui, Gigel Crudu.

Conform unei legi adoptate în anul 2001, primăriile au posibilitatea să facă ameliorarea terenurilor degradate aflate în proprietatea unității teritorial-administrative cu bani proveniți din taxele percepute de stat pentru scoaterea terenurilor din circuitul agricol. În perioada 2006-2007, au mai existat zece astfel de proiecte de ameliorare în comune din zona de est a județului, precum Hoceni, Lunca Banului, Berezeni și Vetrișoaia. (Ionuț PREDA)

About Mihai Vasile

x

Check Also

Bradul din centrul Vasluiului prinde contur. De Moș Nicolae, orașul va fi plin de luminițe

Pomul de Crăciun pregătit de ...

Case abandonate și monumente istorice, ruine în centrul Bârladului

Supraimpozitarea imobilelor părăsite sau neglijate ...

Ultimul Târg de Crăciun pentru vechile căsuțe din lemn, la Bârlad

Căsuțele din lemn, achiziționate de ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: