Home / Invatamant / Gabriela Plăcintă dă asigurări că elevii din județul Vaslui vor avea căldură în această iarnă

Gabriela Plăcintă dă asigurări că elevii din județul Vaslui vor avea căldură în această iarnă

de Dănuț CIOBANU

Toate unitățile de învățământ din județul Vaslui sunt pregătite pentru anotimpul rece. În fiecare școală a fost achiziționat combustibilul necesar, iar centralele au fost verificate pentru a funcționa fără probleme. Din acest an școlar, în localitățile din mediul rural au fost inaugurate 20 de școli noi, unde copiii dispun de condiții foarte bune.

Școlile din județul Vaslui sunt pregătite pentru sezonul rece. La această dată, toate unitățile școlare și-au făcut aprovizionarea cu cu combustibilul necesar, atât școlile care au centrale pe lemne, cât și celelalte tipuri de combustibil.

Gabriela Plăcintă, inspector general al Inspectoratului Școlar Județean Vaslui, a spus că sunt asigurate condițiile necesare ca toate cursurile să se desfășoare la fel ca în anii trecuți: De la începutul acestui an am inaugurat în județ 20 de școli, grădinițe, unități cu clasele I-VIII. Infrastructura școlară din mediul rural s-a transformat în bine. Suntem bucuroși pentru acest lucru, iar copiii beneficiază de condiții la standarde înalte. Sunt mulți elevi din mediu urban care îi invidiază pe cei din rural pentru confortul deosebit pe care îl au în școli”.

La nivelul comunei Bogdănești, care are o populație de 3.500 de persoane și nouă sate, școlile au fost pregătite pentru anotimpul rece.

“Avem o colaborare bună cu directoarea școlii și am reușit să achiziționăm lemnele din timpul verii. Toate depozitele școlilor sunt pline acum cu lemne uscate și nu vom avea probleme în această iarnă. Am schimbat lichidul la centrale pentru a nu îngheța, au fost curățate și au toate autorizațiile la zi. Din nefericire, în ultimii ani, populația școlară este în scădere, de la 650 de elevi la 550 elevi câți avem în prezent, începând cu copiii de la grădiniță”, a spus Ioan Dorobanțu, primarul comunei Bogdănești.

Pentru ca procesul de învățământ să se desfășoare în condiții normale, Primăria are pregătite două utilaje pentru deszăpezire, cu care va interveni pentru deblocarea drumurilor și asigurarea traficului rutier. Populația și instituțiile din județul Vaslui vor avea la dispoziție, în această iarnă, o cantitate de 150.000 metri cubi de lemn de foc. Direcția Silvică Vaslui va scoate la vânzare 80.000 de metri cubi, iar firmele private 70.000 de metri cubi. În funcție de esența lemnului, prețurile variază între 300 și 480 lei/metrul cub.

About Mihai Vasile

x

Check Also

Fructe și legume, pentru beneficiarii CSCPH Bârlad

Elevii Școlii Gimnaziale „Vasile Pârvan” ...

Elevii Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” din Bârlad, încurajați să urmeze o carieră în IT

Întâlnire inedită, la Liceul Teoretic ...

Centenarul Marii Uniri, ilustrat cu 500 de fotografii din școli cuprinse într-un album lansat de ISJ Vaslui

Peste 500 de fotografii cu ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: