Home / Social / Județul Vaslui este pe primul loc în România la recoltarea de măceșe

Județul Vaslui este pe primul loc în România la recoltarea de măceșe

Direcția Silvică (DS) Vaslui a încheiat în această lună campania de cules la fructele de pădure. Contractul inițial a fost de 240 tone fructe de pădure, însă aceasta cantitate a fost suplimentată cu încă 100 de tone.

Cătălin Idriceanu, directorul DS Vaslui, a precizat că valorificarea mărfii a adus în bugetul instituției pe care o conduce suma de 15 miliarde de lei vechi.

Campania de recoltare a durat o lună de zile. La acțiune au luat parte lucrători silvici și cetățeni din județul Vaslui de la care au fost achiziționate fructele de pădure. Anul acesta am livrat măceșe, pentru că nu am avut alte comenzi. În alți ani am mai primit cereri pentru păducel și porumbar. A fost un preț atractiv și am reușit achiziționarea mărfii în scurt timp. A fost un an bun și s-au făcut multe măceșe, iar cetățenii au avut de unde să culeagă. Anul aceasta am căutat să desfășurăm recoltarea într-o perioadă mai redusă, deoarece am fost angrenați și în alte acțiuni”, a spus Cătălin Idriceanu.

Fructele de pădure ecologice culese în județul Vaslui ajung în țări precum Germania, Franța sau Spania. După procesare, produsele alimentare, cosmetice și farmaceutice ajungă în țări din toată lumea.

Suntem pe primul loc în România la recoltarea de fructe de pădure. Noi am achiziționat de la cetățeni măceșele cu 2,5 lei/kilogramul. Într-o zi, o persoană culege 50 de kilograme, ceea ce înseamnă că o persoană a câștigat în fiecare zi 125 de lei. Au fost familii în care mai multe persoane au cules măceșe și au ajuns să câștige într-o lună aproximativ 5.000 de lei”, a mai spus Cătălin Idriceanu. (Dănuț CIOBANU)

About Mihai Vasile

x

Check Also

Asistenta din Vaslui bătută crunt de soț este, în continuare, în stare critică la Iași

Femeia de 43 de ani ...

CJ Vaslui va aproba prețul cerealelor pentru evaluarea arendei în 2020

Consiliul Județean (CJ) Vaslui va ...

Municipiul Vaslui s-a umplut de culoare, după pornirea iluminatului festiv

Iluminatul festiv specific sărbătorilor de ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: