Home / Social / Operă de artă pe clădirea DGASPC Vaslui, făcută cu sprijinul unor tineri instituționalizați

Operă de artă pe clădirea DGASPC Vaslui, făcută cu sprijinul unor tineri instituționalizați

O adevărată operă de artă a fost realizată cu ajutorul unor tineri instituționalizați pe unul din pereții exteriori ai sediului Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui, în cadrul unui proiect cofinanțat de Ministerul Tineretului și Sportului. Prin picturala murală realizată se sugerează privitorului sprijinul pe care îl primește un copil din partea autorității statului care se ocupă de protecția celor aflați în situații de risc în județul nostru.

Douăzeci de tineri aflați sub tutela DGASPC Vaslui au participat, în ultimele trei luni, la un proiect inițiat și dezvoltat de Fundația Reintegrat din Iași. Cofinanțat de Ministerul Tineretului și Sportului, proiectul a avut drept scop facilitarea accesului la cultură a tinerilor din sistemul de protecție specială din județele Vaslui și Iași. Pe lângă alte activități, precum introducerea în antreprenoriat sau participarea la tururi turistice tematice în municipiul Iași, tinerii au învățat să realizeze picturi murale pe clădiri. Una dintre instituțiile vizate a fost chiar DGASPC Vaslui, pe a cărui frontispiciu apare acum desenul unui copil care, simbolic, primește sprijin, cel mai probabil chiar din partea specialiștilor instituției.

Prin acest proiect, ne-am propus să facilităm accesul la cultură al tinerilor beneficiari (n.red-ai DGASPC) din Iași și Vaslui. Una din modalitățile prin care am realizat obiectivul propus este implicarea celor 45 de tineri în tururi ghidate la Hala FIX, Galeria de artă urbană Genessis (realizată în cadrul evenimentelor The Gathering), și la muralele de pe fațadele Liceului”Petru Poni” (realizate de Kaps Crew si Recis) și Grupul Școlar ”Constantin Brancuși” (Kaps Crew). Mulțumim colegilor de la FIX că au răspuns pozitiv apelului nostru”, subliniază într-o postare pe o rețea de socializare reprezentanții Fundației Reintegart. (Ionuț PREDA)

About Mihai Vasile

x

Check Also

Asistenta din Vaslui bătută crunt de soț este, în continuare, în stare critică la Iași

Femeia de 43 de ani ...

CJ Vaslui va aproba prețul cerealelor pentru evaluarea arendei în 2020

Consiliul Județean (CJ) Vaslui va ...

Municipiul Vaslui s-a umplut de culoare, după pornirea iluminatului festiv

Iluminatul festiv specific sărbătorilor de ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: