Home / Social / Poliția Locală Bârlad a luat în vizor 100 de mașini abandonate pe domeniul public în ultimii doi ani, pentru 80 fiind finalizate procedurile

Poliția Locală Bârlad a luat în vizor 100 de mașini abandonate pe domeniul public în ultimii doi ani, pentru 80 fiind finalizate procedurile

De doi ani, de când Poliția Locală se ocupă de procedurile premergătoare ridicării de pe domeniul public a mașinilor abandonate, au fost verificate 80 de autoturisme.

Pentru alte 25 de mașini identificate pe domeniul public, parcate, după declarațiile martorilor, de aproximativ un an sau mai mult, Poliția Locală se află în plină procedură, așteptând sa treacă cele zece zile de clemență. Printre acestea se află și mașina „bandajată”, din spatele Bisericii Vovidenia, despre existența căreia polițiștii au aflat din cotidianul Est News.

Noi încercăm să ne facem treaba cât mai bine, respectând procedurile, care, e drept, durează ceva timp. Încetul cu încetul, vom curăța orașul de aceste rable, care poluează dar și blochează accesul mașinilor viabile. Mulți conducători auto înțeleg demersul municipalității, alții se lasă așteptați. În cazul lor, în baza unei dispoziții a primarului, se trece la ridicarea autoturismelor.” a explicat pentru Est News un reprezentat al Poliției Locale.

Direcția pentru Administrarea Piețelor, Parcărilor și Cimitirelor (DAPPC) Bârlad realizează transportul mașinilor abandonate, cu ajutorul unei firme specializate, cu care are contract. La această oră, la Centrul de Afaceri sunt zece mașini care își așteaptă proprietarii, alte trei fiind recuperate de proprietari la câteva zile de la ridicarea de pe domeniul public. Cei de bună credință vin repede să-și revendice mașina, mai ales că taxa pe zi, pentru adăpostirea mașinii, e destul de mare”, ne-a declarat Mircea Iosipescu, directorul DAPPC Bârlad.

Reprezentanții Poliției Locale fac apel la populație să ii sprijine în identificarea mașinilor uitate de foștii proprietari pe străzile orașului, lucru care ar duce la o intervenție mai rapidă și eficientă. Aceștia mai spun că majoritatea proprietarilor și-au luat autoturismele în termenul legal de zece zile de la primirea somației, dar o parte nu a reacționat pozitiv, așa că Serviciul Parcări, din cadrul DAPPC, le-a ridicat și depozitat la Centrul de Afaceri. (Mihaela NICULESCU)

About Mihai Vasile

x

Check Also

Asistenta din Vaslui bătută crunt de soț este, în continuare, în stare critică la Iași

Femeia de 43 de ani ...

CJ Vaslui va aproba prețul cerealelor pentru evaluarea arendei în 2020

Consiliul Județean (CJ) Vaslui va ...

Municipiul Vaslui s-a umplut de culoare, după pornirea iluminatului festiv

Iluminatul festiv specific sărbătorilor de ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: