Home / Invatamant / Propuneri pentru planul de școlarizare 2020-2021, la Liceul Tehnologic „Alexandru Ioan Cuza” din Bârlad

Propuneri pentru planul de școlarizare 2020-2021, la Liceul Tehnologic „Alexandru Ioan Cuza” din Bârlad

Reprezentanți ai părinților și ai Consiliului Elevilor de la Liceul Tehnologic „Alexandru Ioan Cuza” din Bârlad s-au întâlnit luni cu reprezentanți ai Agenției Locale de Ocupare a Forței de Muncă (ALOFM) Bârlad și cu cei opt agenți economici la care elevii de la acest liceu își desfășoară orele de practică.

Este vorba despre întâlnirea anuală cu agenții economici, care are loc în luna noiembrie, pentru propuneri de călificări în diverse meserii, în vederea stabilirii planului de școlarizare pentru anul școlar 2020-2021. Toate propunerile făcute de reprezentanții liceului, în baza solicitărilor agenților economici, vor fi trimise la Inspectoratul Școlar Județean, care va aproba sau nu planul de școlarizare viitor, în forma propusă.

La întâlnirea de luni au participat agenți economici cu care liceul nostru colaborează în vederea efectuării orelor de practică, atât de către elevii de la liceu cât și de către cei de la Școala Profesională. Agenții economici au solicitat școlarizarea elevilor în meserii precum mecanic auto, tinichigiu vopsitor, dar și constructor, confecționer textile, lucrători în domeniul hotelier sau în comerț. Până vineri, toți acești agenți economici vor trebui să depună la noi o cerere oficială, în scris, cu care ne vom prezenta la ISJ. Toate propunerile vor fi studiate la Inspectorat și apoi vom afla care va fi planul de școlarizare concret, pentru ce meserii vor fi pregătiți elevii noștri, în anul școlar 2020-2021”, a declarat, pentru Est News, Irina Chiriac, directoarea Liceului Tehnologic „Alexandru Ioan Cuza” din Bârlad.

Aceasta a mai spus că o unii agenți economici se gândesc să solicite clase de învățământ profesional dual, dar, deocamdată, nu au făcut o solicitare concretă în acest sens. La Liceul Tehnologic „Alexandru Ioan Cuza” Bârlad funcționează, în premieră pentru județul Vaslui, două clase de învățământ profesional dual – una pentru calificarea în meseria de mecanic (elevii fiind acum în anul II), iar alta pentru calificare în meseria de confecționer textile (elevii fiind în anul III, ultimul de școală profesională).

Instruirea practică a elevilor este asigurată de agentul economic, elevii fiind susținuți și cu câte o bursă de 200 de lei, suportată tot de către agentul economic, care se adaugă celeilalte, tot de 200 de lei, acordată de stat elevilor din școlile profesionale. (Mihaela NICULESCU)

About Mihai Vasile

x

Check Also

Fructe și legume, pentru beneficiarii CSCPH Bârlad

Elevii Școlii Gimnaziale „Vasile Pârvan” ...

Elevii Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” din Bârlad, încurajați să urmeze o carieră în IT

Întâlnire inedită, la Liceul Teoretic ...

Centenarul Marii Uniri, ilustrat cu 500 de fotografii din școli cuprinse într-un album lansat de ISJ Vaslui

Peste 500 de fotografii cu ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: