Home / Administratie / Schimbări importante în Vaslui pentru șoferi: semafor la intersecția Kogălniceanu – Donici și mai multe noi sensuri unice

Schimbări importante în Vaslui pentru șoferi: semafor la intersecția Kogălniceanu – Donici și mai multe noi sensuri unice

O intersecție importantă din municipiul Vaslui, cea de la baza străzii care urcă spre Parcul Copou, va fi de astăzi semaforizată, cu scopul fluidizării traficului rutier și pentru a preveni ambuteiajele, având în vedere că în zonă se află două instituții de învățământ și casieriile la doi furnizori importanți de servicii din oraș. De asemenea, autoritățile vasluiene, în acord cu Poliția Rutieră, au decis să schimbe prioritatea de trecere la intersecția străzilor Frunzelor – C-tin Dobrogeanu Gherea, din spatele clădirii BCR, și să introducă mai multe sensuri unice în zona Gară.

Șoferii din Vaslui sau care tranzitează orașul trebuie să fie foarte atenți atunci când circulă pe străzi. Și asta pentru că, periodic, autoritățile locale, în urma consultării specialiștilor și a reprezentanților Poliției Rutiere, fac schimbări importante în ceea ce privește desfășurarea traficului. În acest sens, de astăzi s-a introdus o nouă semaforizare, la intersecția străzii Mihail Kogălniceanu, care duce spre Parcul Copou dinspre Judecătorie, cu străzile Donici și Nicolae Iorga. În consecință, Poliția Locală avertizează conducătorii auto că timpii semnalelor luminoase variază în funcție de valorile de trafic, fiind diferiți la orele de vârf, respectiv dimineața și la prânz, față de restul zilei.

Totodată, tot de miercuri, s-a modificat prioritatea de trecere la intersecția străzilor Frunzelor – C-tin Dobrogeanu Gherea, din spatele clădirii BCR, din zona centrală a municipiului. Astfel, primii care vor trece prin intersecție vor fi cei care circulă pe strada Frunzelor, adică cea care duce spre bulevardul Ștefan cel Mare. Șoferii care intră în intersecție de pe strada C-tin D. Gherea vor trebui să respecte indicatorul STOP.

Nu în ultimul rând, s-au stabilit noi străzi cu sens unic în zona Gării. Astfel, pe strada dintre bl. 356 și bl. 362, sensul unic va fi dinspre str. Feroviari înspre str. Păci. Pe strada dintre blocurile 363 și 364, sensul unic va fi dinspre strada Păcii către str. Feroviari (pe lângă Termprod). De asemenea, aleea de intrare dintre Școala nr. 8 ”Alexandra Nechita” și blocul 354 va avea sensul unic, cu ieșire în str. Păcii, pe lângă bl. 353.

”Aceste măsuri au fost stabilite ca urmare a aprobării în Consiliul Local Vaslui a hotărârii nr. 82/27.06.2019 a Raportului comisiei de reglementare a circulației pe drumurile publice. În următoarea perioadă, echipaje ale Poliției Locale Vaslui vor monitoriza zonele în care au apărut modificări și vor îndruma conducătorii auto în vederea respectării semnificației noilor indicatoare rutiere. Mulțumim vasluienilor pentru înțelegere și sperăm că măsurile propuse pentru fluidizarea circulației vor veni în sprijinul tuturor cetățenilor municipiului Vaslui”, au transmis reprezentanții Poliției Locale. (Ionuț PREDA)

About Mihai Vasile

x

Check Also

Asistenta din Vaslui bătută crunt de soț este, în continuare, în stare critică la Iași

Femeia de 43 de ani ...

CJ Vaslui va aproba prețul cerealelor pentru evaluarea arendei în 2020

Consiliul Județean (CJ) Vaslui va ...

Municipiul Vaslui s-a umplut de culoare, după pornirea iluminatului festiv

Iluminatul festiv specific sărbătorilor de ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: