Home / Sanatate / Lift interior sau exterior, pentru Pavilionul TBC din cadrul SJU Vaslui

Lift interior sau exterior, pentru Pavilionul TBC din cadrul SJU Vaslui

de Dănuț CIOBANU

Secția de oncologie din cadrul Pavilionul TBC Vaslui va fi dotată cu un lift interior sau exterior. Conducerea Spitalului Județean de Urgență Vaslui analizează cele două variante și va lua o decizie. Clădirea Pavilionul TBC este de patrimoniu, iar pentru orice lucrări trebuie obținută o autorizație de la Ministerul Culturii.

Conducerea Spitalului Județean de Urgență (SJU) Vaslui lucrează la două variante, în ceea ce privește montarea unui lift pentru transportul bolnavilor în cadrul secției de oncologie. În prezent, secția funcționează la etajul Pavilionului TBC, clădire care este situată în preajma unității de sănătate. În ultimii ani, Consiliul Județean Vaslui a investit sume de bani pentru a reabilita clădirea, care se afla într-un avansat grad de degradare. Pavilionul TBC este o clădire de patrimoniu încadrată în categoria B, fiind construită în jurul anului 1.800.

Prima variantă de lucru prevede instalarea unui lift interior pe casa scării. A două variantă, care este mai complicată, prevede instalarea unui lift exterior, lucrare pentru care trebuie obținută o aprobare specială.

Ana Rinder, directorul SJU Vaslui, a precizat că se lucrează la proiect, însă lucrarea este destul de dificilă, în condițiile în care clădirea este de patrimoniu: Am demarat niște studii și ne trebuie o autorizație de la Ministerul Culturii pentru a putea interveni. Am căutat un expert la Iași pentru a face toate aceste demersuri la Ministerul Culturii, Ministerul Sănătății, Inspectoratul pentru Situații de Urgență. Ne-am gândit să mutăm secția de oncologie de acolo, dar clădirea a fost beneficiară a unui proiect finanțat de Banca Mondială și trebuie să funcționăm în continuare acolo. Este o problemă stringentă legată de deplasarea pacienților la această secție și ne gândim la o metodă de a o rezolva”.

De asemenea, specialiștii au analizat posibilitatea instalării unei scări șenilate pentru a urca pacienții la etajul superior, însă acest lucru nu este posibil.

“Este foarte important ca să înființăm un compartiment de îngrijire paliativă. Poate facem o clădire nouă sau ne gândim la o reutilizare a clădirii unde funcționează acum Policlinica Vaslui, care se va muta în noul ambulatoriu. Pentru paliație trebui o clădire specială. Avem specialiști care doresc să presteze astfel de servicii, doar să găsim cadrul să-l facem”, a mai precizat Ana Rinder.

About Mihai Vasile

x

Check Also

Copil accidentat pe o trecere pentru pietoni din Vaslui. Șoferul, amendat și lăsat fără permis

Un copil de 9 ani ...

Bărbatul care și-a omorât concubina, în stare critică la spital după ce a făcut infarct

Bărbatul din Pădureni care și-a ...

Bărbat dus în stare gravă la spital după ce a fost surprins de un incendiu într-o garsonieră din Vaslui

Un bărbat de 44 de ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: