Home / Social / Primăria Bârlad continuă „camuflarea” fostului ghetou, care ar fi trebuit dărâmat până acum

Primăria Bârlad continuă „camuflarea” fostului ghetou, care ar fi trebuit dărâmat până acum

Din dorința de a mai atenua din urâțenia pe care o dă zonei bocul G1, fostul ghetou din Bârlad, municipalitatea a plantat copăcei decorativi chiar în fața ruinei. Nu au rezistat prea mult, au fost distruși de „binevoitori” care își fac veacul în acea zonă, unii chiar locuind în preajmă. Autorii, unii „clienți” vechi ai Poliției, certați cu bunul simt, infractori, consumatori de băuturi alcoolice și de droguri, or fi considerat copacii nepotriviți cu zona pe care o controlează.

Locatarii de bună credință ai blocurilor din jur sunt de părere ca ar fi fost primordială igienizarea clădirii fostului ghetou, și abia apoi plantarea de arbuști.

Credeți-mă, ne-am săturat de peisajul ăsta dezolant pe care îl vedem de fiecare dată când deschidem geamul. Prelata asta verde cu care au fost învelite zidurile ghetoului nu are nicio valoare. E răscolită de vânt, iar seara e chiar înspăimântător sa treci pe aici, parca e o fantomă. Singurul lucru pe care l-a făcut Primăria e că a montat un bec puternic la colțul ghetoului, sa vadă lumea pe unde merge când se lasă întunericul. Așa mai putem duce și noi gunoiul seara la ghenă și vedem unde îl răsturnăm.Trebuie să se ia măsuri totuși, a trecut atâta timp de când au fost mutați chiriașii, cât trebuie să mai treacă până îl reabilitează? Măcar sa-i dea un var. E greu de conceput că o asemenea hidoșenie stă în centrul orașului, când ar putea fi construit un bloc pentru cei care așteaptă de ani o locuință”, ne-a declarat o locatară a blocului din fața ruinei învelite în prelata verde.

După cum merg lucrurile, sunt slabe speranțe ca acest bloc să redevină funcțional. Până când se va identifica o sursă de finanțare consistentă, municipalitatea se va ocupa de cosmetizarea clădirii abandonate. O va ajuta și natura, pentru că la primăvară vor înverzi zidurile și mai mult decât în acest an. (Mihaela NICULESCU)

About Mihai Vasile

x

Check Also

Inconștient să fii, noroc să ai. Un bătrân a scăpat cu răni minore după ce a intrat cu Matiz-ul într-un tren

Un bătrân de 76 de ...

Zeci de legumicultori vasluieni și-au vândut roșiile în piețele din județ

Legumicultorii vasluieni au început să ...

Ofertă bogată de brazi, la Bârlad

Bârlădeni, au apărut brazii în ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: