Home / Sanatate / Spitalul din Bârlad mai are de lucrat la îndeplinirea indicatorilor în anumite secții

Spitalul din Bârlad mai are de lucrat la îndeplinirea indicatorilor în anumite secții

Pacienții bârlădeni care au nevoie de internare în secțiile pentru bolnavi necronici aleg să plece către alte spitale? Așa reiese din datele oferite de Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Vaslui.

Unele secții ale Spitalului Municipal de Urgență „Elena Beldiman” din Bârlad nu și-au îndeplinit indicatorii de performanță stabiliți prin contract. Conducerea unității ar trebui să-și pună un semn de întrebare în privința reticenței pacienților de a se interna în secții și compartimente precum ginecologie, neurologie, dermatologie, chirurgie, ORL, oftalmologie, chirurgie plastică. Pacienții se orientează către spitale din Iași și București atunci când au probleme de sănătate care le permite programarea din timp. E adevărat că în privința spitalizării de zi și a celei continue în secțiile pentru pacienții cronici, spitalul bârlădean și a îndeplinit indicatorii, pentru care CJAS Vaslui le-a decontat serviciile. Pentru lunile noiembrie și decembrie, se așteaptă rectificarea bugetară pentru ca CJAS să facă plățile. Sunt două luni în care, de regulă, la spitalul din Bârlad se înregistrează un număr mai mic de pacienți, mai cu seamă în decembrie.

La ultimul raport al medicilor s-a adus în discuție acest aspect, și li s-a sugerat să interneze cât mai mult, pentru a-și putea realiza indicatorii din contract. Să sperăm că foile de internare vor fi acoperite în toate cazurile de prezența fizică a pacienților pe patul de spital, pe toată durata spitalizării, trecută în foaia de internare. Există voci care reclamă faptul că unii medici practică metode neortodoxe pentru a-și realiza indicatorii, internând pacienții mai multe zile în documente, dar în realitate bolnavii stau mai puțin în spital.

Bugetul spitalului este și asa redus, iar la final de an există riscul ca banii să ajungă doar pentru salarii. (Mihaela NICULESCU)

About Mihai Vasile

x

Check Also

Femeie intrată în stare de inconștiență, în timpul slujbei, în curtea bisericii din centrul Vasluiului

O femeie de 65 de ...

Primele echipamente medicale au ajuns la punctul de transfuzii Vaslui

Ana Rinder, directorul Spitalului Județean ...

Peste 700 de salariați ai SJU Vaslui își vor primi banii înapoi, reținuți din indemnizația de hrană

de Dănuț CIOBANU Salariații Spitalului ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: