Home / Sanatate / Spitalul din Bârlad mai are de lucrat la îndeplinirea indicatorilor în anumite secții

Spitalul din Bârlad mai are de lucrat la îndeplinirea indicatorilor în anumite secții

Pacienții bârlădeni care au nevoie de internare în secțiile pentru bolnavi necronici aleg să plece către alte spitale? Așa reiese din datele oferite de Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Vaslui.

Unele secții ale Spitalului Municipal de Urgență „Elena Beldiman” din Bârlad nu și-au îndeplinit indicatorii de performanță stabiliți prin contract. Conducerea unității ar trebui să-și pună un semn de întrebare în privința reticenței pacienților de a se interna în secții și compartimente precum ginecologie, neurologie, dermatologie, chirurgie, ORL, oftalmologie, chirurgie plastică. Pacienții se orientează către spitale din Iași și București atunci când au probleme de sănătate care le permite programarea din timp. E adevărat că în privința spitalizării de zi și a celei continue în secțiile pentru pacienții cronici, spitalul bârlădean și a îndeplinit indicatorii, pentru care CJAS Vaslui le-a decontat serviciile. Pentru lunile noiembrie și decembrie, se așteaptă rectificarea bugetară pentru ca CJAS să facă plățile. Sunt două luni în care, de regulă, la spitalul din Bârlad se înregistrează un număr mai mic de pacienți, mai cu seamă în decembrie.

La ultimul raport al medicilor s-a adus în discuție acest aspect, și li s-a sugerat să interneze cât mai mult, pentru a-și putea realiza indicatorii din contract. Să sperăm că foile de internare vor fi acoperite în toate cazurile de prezența fizică a pacienților pe patul de spital, pe toată durata spitalizării, trecută în foaia de internare. Există voci care reclamă faptul că unii medici practică metode neortodoxe pentru a-și realiza indicatorii, internând pacienții mai multe zile în documente, dar în realitate bolnavii stau mai puțin în spital.

Bugetul spitalului este și asa redus, iar la final de an există riscul ca banii să ajungă doar pentru salarii. (Mihaela NICULESCU)

About Mihai Vasile

x

Check Also

Copil accidentat pe o trecere pentru pietoni din Vaslui. Șoferul, amendat și lăsat fără permis

Un copil de 9 ani ...

Bărbatul care și-a omorât concubina, în stare critică la spital după ce a făcut infarct

Bărbatul din Pădureni care și-a ...

Bărbat dus în stare gravă la spital după ce a fost surprins de un incendiu într-o garsonieră din Vaslui

Un bărbat de 44 de ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: