Home / Sanatate / La Spitalul „Elena Beldiman” se verifică zilnic dacă angajații respectă programul de lucru

La Spitalul „Elena Beldiman” se verifică zilnic dacă angajații respectă programul de lucru

S-a dat jos milităria din pod la spitalul bârlădean! De câteva săptămâni, reprezentați desemnați ai unității sanitare verifică prezența personalului, la final de program. Sunt controlați atât angajații de la birouri cât și cei care fac parte din corpul medical, medici, asistenți medicali, dar și infirmiere și personal auxiliar.

Această dispoziție a conducerii spitalului, ce trebuie transpusă în practică de angajați de la „Personal”, este justificată, se pare. Totuși, tot mai multe voci din spital spun că asta nu rezolvă problema respectării întocmai a programului. Nu de puține ori, angajați de la birouri sunt văzuți în oraș, cu treburi care nu au legătură cu serviciul.

Suntem de acord să ne fie verificată prezența la serviciu, deși ne miră că această dispoziție a fost dată tocmai acum. Probabil că pe camerele video or fi fost observați câțiva angajați părăsind incinta în timpul programului. Dar dacă tot s-a dispus această măsură de verificare a prezenței, zic să fie valabilă absolut pentru toți, fără discriminare. Dacă un membru al conducerii lipsește de la serviciu, dar este pontat ca fiind prezent, mi se pare o discriminare de neacceptat”, ne-a declarat un cadru medical de la Blocul operator.

Realitatea este că unele cadre medicale se grăbesc să plece acasă sau la cabinetele private în care mai lucrează, înainte de terminarea programului de lucru în instituția în care sunt angajați cu normă întreagă. La fel de adevărat e că alte cadre medicale rămân de multe ori peste program pentru a-și termina treaba. Corect și ideal ar fi ca programul să fie respectat de toți angajații, de la portar la manager, iar reducerea cu de la sine putere a timpului de lucru de către personalul medical să nu se petreacă nici măcar în cazuri izolate. Respectarea fișei postului trebuie să fie o prioritate, în orice condiții, mai ales că salariile în sănătate au fost majorate considerabil peste salariul mediu pe economie. (Mihaela NICULESCU)

About Mihai Vasile

x

Check Also

Copil accidentat pe o trecere pentru pietoni din Vaslui. Șoferul, amendat și lăsat fără permis

Un copil de 9 ani ...

Bărbatul care și-a omorât concubina, în stare critică la spital după ce a făcut infarct

Bărbatul din Pădureni care și-a ...

Bărbat dus în stare gravă la spital după ce a fost surprins de un incendiu într-o garsonieră din Vaslui

Un bărbat de 44 de ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: