Home / Administratie / Municipiul Vaslui va avea din săptămâna viitoare un operator nou de salubritate

Municipiul Vaslui va avea din săptămâna viitoare un operator nou de salubritate

de Dănuț CIOBANU

SC Financiar Urban SRL Pitești va prelua de duminică, 1 decembrie 2019, serviciile de salubritate din municipiul Vaslui. Noul operator a primit de la autoritățile locale punctele de colectare, mașinile de salubritate și forță de muncă. Conducerea Primăriei Vaslui a avut mai multe discuții cu firma de la Pitești și a primit asigurări că orașul va fi menținut în curățenie.

De duminică, 1 decembrie 2019, SC Financiar Urban SRL Pitești va prelua serviciile de salubritate din municipiul Vaslui. Pentru zona Vaslui (29 UAT-uri), operatorul de salubritate și-a deschis punct de lucru în suburbia Moara Greci. În ultimele zile, la nivelul reședinței de județ au fost predate către noul operator punctele de colectare, mașinile de salubritate și o parte din forța de muncă care până acum a activat în cadrul fostei firme de salubritate SC Goscom Vaslui.

Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui, a precizat că a avut mai multe discuții cu conducerea firmei de la Pitești, pentru a se asigura de calitatea serviciilor care vor fi prestate: „Vreau să nu găsesc gunoaie în oraș, să nu constatăm că mașinile care ridică gunoiul menajer când vin, când nu vin. Ne dorim ca serviciile de salubritate să fie la fel ca înainte. Am primit promisiuni de la noul operator că vor face treabă bună. O să predăm mașinile de salubritate noului operator timp de un an, pentru a avea cinci ani de exploatare, așa cum prevede programul european prin care acestea au fost achiziționate. După aceea se vor întoarce la noi și vom vedea cum le folosim. Aceste utilaje sunt în proprietatea autorității locale”.

În prezent, sistemul de management al deșeurilor din județul Vaslui este deschis doar în zona Negrești, unde sunt arondate opt UAT-uri. După zonele Vaslui și Bârlad (22 UAT-uri) urmează ca operatorul de salubritate să preia și zona Huși (13 UAT-uri). În ceea ce privește zona Roșiești (14 UAT-uri), Agenția pentru Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Vaslui va organiza o nouă licitație publică pentru adjudecarea serviciilor de salubritate. În cursul lunii septembrie 2019, ADI Vaslui a aprobat tarifele distincte pentru colectarea, transportul, sortarea și depozitarea deșeurilor pentru populație și instituții, industrie și comerț. Contractul de finanțare al proiectului “Sistemului Integrat de Management al Deșeurilor Solide – județul Vaslui” a fost semnat în data de 14 aprilie 2011 și a beneficiat de o finanțare de aproximativ 40 milioane de euro, prin Programul Operațional Sectorial Mediu 2007 – 2013. La finalizarea exercițiului bugetar european 2007-2013, lucrările nefinalizate din cadrul proiectului și plățile pentru obiectivele de investiții realizate au fost fazate pe Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.

About Mihai Vasile

x

Check Also

Subprefectul Mircea Gologan, promovat pe funcția de prefect. Postul de subprefect a rămas vacant

Mircea Gologan este noul prefect ...

Șeful Direcției Sanitar-Veterinare, prima ”victimă” a schimbărilor politice din județ după căderea Guvernului PSD

Directorul Direcției Sanitar-Veterinare și pentru ...

CJ Vaslui va instala parazăpezi pe o lungime de 20 kilometri de drumuri județene

de Dănuț CIOBANU Consiliul Județean ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: