Home / Sanatate / Copil de 11 ani, rănit grav de calul familiei când încerca să-l bage în grajd

Copil de 11 ani, rănit grav de calul familiei când încerca să-l bage în grajd

Un copil de 11 ani, din Pușcași, a ajuns în stare gravă la Spitalul Județean de Urgență Vaslui după ce a fost lovit la cap de un cal în timp ce încerca să-l bage în grajd în cursul serii de joi. Cu leziune deasupra unui ochi, băiatul și-a pierdut cunoștința, fiind supus unei intervenții chirurgicale la unitatea medicală vasluiană.

Incident nefericit pentru un băiat de 11 ani, din Pușcași, care, pentru câteva zeci de minute, a fost rupt de realitatea din jur. Copilul și-a pierdut cunoștința instantaneu după ce a fost lovit de calul familiei în momentul în care băga animalul în grajd. Cel care l-a găsit pe băiat prăbușit la pământ și cu capul plin de sânge a fost chiar tatăl său, care a sunat imediat după ajutor la numărul de urgență 112. Un echipaj medical de terapie intensivă mobilă a pornit spre Pușcași, în timp ce părintele copilului l-a urcat pe acesta în mașina personală și a pornit spre Vaslui.

Echipajul medical s-a întâlnit cu mașina în care se afla victima chiar la ieșirea din sat. Copilul a fost preluat și, după efectuarea manevrelor medicale specifice, s-a reușit readucerea sa în simțiri”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui, Marius Stanciu.

Băiatul a fost transportat cu ambulanța TIM la Spitalul Județean de Urgență Vaslui, acolo unde medicii i-au făcut un computer tomograf pentru a vedea dacă a suferit leziuni la nivelul creierului. De asemenea, copilul a fost supus unei intervenții chirurgicale, deasupra unuia din ochi, acolo unde i-a provocat leziunea copita calului. (Ionuț PREDA)

About Mihai Vasile

x

Check Also

DSVSA Vaslui menține unele restricții pentru prevenirea răspândirii pestei porcine africane

Filtrele de control de la ...

Concertul-surpriză oferit bârlădenilor de Muzeul „Vasile Pârvan”, cu ocazia Sărbătorilor de iarnă

Muzeul „Vasile Pârvan” oferă publicului ...

Accident în lanț, în care au fost implicate patru mașini, pe E 581, după ce o șoferiță a intrat într-o depășire ilegală

Patru mașini au fost implicate ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: