Home / Social / Transurb Vaslui transportă anual nu mai puțin de 2,5 milioane de călători

Transurb Vaslui transportă anual nu mai puțin de 2,5 milioane de călători

de Dănuț CIOBANU

Fluxul de călători de la SC Trasurb Vaslui a crescut constant de la un an al altul. Anual, mijloacele de transport din dotarea societății locale de transport public parcurg o distanță de 780.000 de kilometri și transportă 2,5 milioane de clienți. La această dată societatea nu mai are datorii și poate accesa credite pentru îmbunătățirea activității.

Mariana Plăcintă, directorul SC Transurb Vaslui, a precizat că în ultima perioadă fluxul de călători este în creștere, datorită avantajelor oferite prin tichetele și abonamentele lunare: „Vindem în fiecare lună în jur de 80.000 de bilete și sute de tichete. Tarifele la bilete, abonamente și tichete nu vor crește în anul viitor. Cu cei 85 de angajați ai societății facem toate eforturile pentru ca activitatea să se desfășoare normal. Ne-am pregătit pentru anotimpul rece cu motorină, antigel, iar atelierul pentru revizii are acum acoperișul reparat, pentru a se putea lucra în condiții bune”.

Tot pentru a asigura confortul călătorilor, au fost achiziționate aeroterme pentru încălzirea autobuzelor, iar din momentul achiziționării în anul viitor de mijloace de transport ecologice condițiile de transport vor fi mult mai bune.

„Vrem să îmbunătățim activitatea societății și să prestăm servicii de calitate. Dorim ca tot mai mulți călători să folosească autobuzele Transurb și să renunțe la mașinile mici. Acum societatea noastră nu mai are datorii și putem spune că am căștigat poziția de a putea accesa credite pentru susținerea activității noastre. Nu mai avem risc de neplata împrumuturilor”, a mai spus Mariana Plăcintă.

În luna iulie 2019, Consiliul Local (CL) Vaslui a acordat SC Transurb un sprijin financiar în valoare de 960.000 de lei. Banii au fost alocați pentru acoperirea pierderilor contabilizate de societate în ultimii ani. Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui, a spus că ajutorul financiar reprezintă o gură de oxigen pentru SC Transurb și îi permite să continuie activitatea de la zero. „Să sprijinim societate cu această sumă de bani. Toate sunt societăți în subordinea CL Vaslui și trebuie sprijinite, pentru că prestează un serviciu public”, a precizat Vasile Pavăl.

About Mihai Vasile

x

Check Also

Adio, dar rămân cu tine! Primăria Pogana nu scapă de Maricel Gîfu!

A rămas la Primărie! Maricel ...

Apicultorii vasluieni au încasat un milion de lei, pentru pierderile provocate de vremea rea

Apicultorii care au înregistrat pierderi ...

Bilanțul donărilor de sânge la CJTS Bârlad

Anul 2019 nu a fost ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: