Home / Administratie / Amenințări voalate, în ședința extraordinară/ de îndată a Consiliului Local Bârlad

Amenințări voalate, în ședința extraordinară/ de îndată a Consiliului Local Bârlad

Discuții aprinse și ridicări de ton, în ședința de îndată a Consiliului Local Bârlad, din 29 noiembrie. De fapt, nici nu se știe exact dacă a fost o ședință de îndată sau una extraordinară. În mapa consilierilor, figura ca ședință extraordinară, dar pe site-ul Primăriei, ce să vezi? Ședința e de îndată. Cu toate că această ședință ar fi trebuit sa decurgă fără dispute, la ea neparticipând consilierii PSD, cu o singură excepție (Sorin Răducanu), ședința nu a fost ocolită de discuții contradictorii și de atenționări.

După ce s-au votat rapid proiectele de pe ordinea de zi, la punctul „Întrebări, interpelări” au apărut și contrele. Adrian Todireasa, consilierul liberal care a fost președintele ședinței de îndată, i-a răspuns consilierului independent Bogdan Sârbu la o întrebare adresată de acesta în ședința de luna trecută. Todireasa i-a precizat acum actul normativ în baza căruia se organizează concursul pentru posturile de șefi de secție la spital, pentru a-i demonstra independentului că s-a documentat. După o serie de precizări aduse de Bogdan Sârbu, care au clarificat unele nelămuriri ale consilierului Adrian Todireasa, legate, de exemplu, de modul de ocupare a postului de farmacist șef al spitalului, Todireasa i-a răspuns că va fi oricum în continuare cu ochii pe spital. În replică, consilierul independent i-a răspuns că și el va fi cu ochii pe Școala „George Tutoveanu”, școală unde predă Adrian Todireasa.

„Nu înțeleg ce a vrut să spună consilierul Bogdan Sârbu atunci când m-a amenințat că va fi cu ochii pe școala unde predau. Vreau să-i spun domnului Sârbu că soția mea nu lucrează în această școală. Nu înțeleg ce anume l-a deranjat, de a reacționat astfel. Îl deranjează că mă preocupă ce se întâmplă în acest spital? Mi se pare normal să monitorizez activitatea spitalului, de vreme ce aud câte nereguli se petrec în el. Unii medici pleacă, alții nu vor să se înscrie pentru posturile scoase la concurs, posturile pentru asistenți se pare că sunt ocupate pe pile și bani, subiectul nemaifiind unul tabu. În plus, am reușit performanța să avem un spital în care nu există director medical de trei ani. Oare de ce nu se înscrie nimeni la concursul de director medical? Nu e normal să mă preocupe toate acestea? Am fost ales de bârlădeni și trebuie să știu ce să le răspund la întrebările pe care mi le adresează, în calitate de consilier local”, ne-a declarat Adrian Todireasa, după ședința de îndată.

În luna ianuarie, cel mai probabil, Adrian Todireasa va putea constata câți medici se vor înscrie pentru posturile de șefi de secție și câți vor avea curajul să participe la concurs. (Mihaela NICULESCU)

About Mihai Vasile

x

Check Also

Investiții ample la Gârceni

Se asfaltează străzile, se modernizează ...

Eveniment dedicat Revoluției din Decembrie 1989 la Muzeul Județean Vaslui

Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” ...

Concertul-surpriză oferit bârlădenilor de Muzeul „Vasile Pârvan”, cu ocazia Sărbătorilor de iarnă

Muzeul „Vasile Pârvan” oferă publicului ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: