Home / Social / Mii de bârlădeni au venit să vadă parada militară de Ziua Națională

Mii de bârlădeni au venit să vadă parada militară de Ziua Națională

Câteva mii de bârlădeni au venit astăzi la Monumentul Eroilor Neamului, din zona Cerbul de Aur, pentru a participa la parada militară de 1 Decembrie. Deși a fost soare, a fost destul de frig din cauza vântului. Chiar și așa, bârlădenii, cu mic cu mare, au venit să asiste la ceremonialul militar și religios dedicat Zilei Naționale.

Reprezentanți ai Primăriei, ai Armatei, ai partidelor politice și ai comunității elene din Bârlad au depus coroane de flori la monumentul recent inaugurat, în semn de recunoștință pentru jertfa eroilor neamului. Parada militară, însă, a atras toate privirile, mai ales pe cele ale copiilor veniți cu părinții lor, purtând stegulețe în mâini. Prin fața bârlădenilor au defilat subunități ale Armatei, Jandarmeriei, Poliției Locale, reprezentanți ai Protecției Civile și ai Ambulanței, alături de tehnica din dotare.

„Bârlădenii nu mai au încredere în clasa politică actuală, dar trag nădejde că poporul român se va deștepta și își va decide singur soarta. Că va îndeplini astfel visul celor ce au luptat pe front și la Revoluția din 1989 pentru o viață mai bună în țara lor și pentru securitatea națională. De asta au venit bârlădenii astăzi la Monumentul Eroilor Neamului. Mai mult ca oricând, românii simt că trebuie fie uniți.”, ne-a declarat un bârlădean septuagenar prezent la parada militară.

La finalul ceremonialului militar și religios, cei prezenți la manifestarea dedicată Zilei Naționale au fost invitați la o porție de fasole cu cârnați și la un pahar cu vin alb. Au fost pregătite 1.000 de porții, numeroși bârlădeni fiind atrași de mirosul îmbietor al iahniei de fasole la cazan. (M.N.)

About Mihai Vasile

x

Check Also

Episcopul Ignatie al Hușilor. Molima hristofobiei în vreme de pandemie – a fost descoperit „vaccinul” împotriva coronavirusului –

În plină pandemie, scotocind grijuliu în garderoba ideologică, prin ...

Blestemul COVID-19. Antreprenorii vasluieni au înroșit telefoanele de la Inspecția Socială și Forțele de Muncă

de Dănuț CIOBANU  În cursul zilei de ieri, telefoanele ...

Prognoze sumbre: peste 5.000 de șomeri în privat, reduceri de personal și tăieri de salarii la bugetari

de Dănuț CIOBANU  Situația economică de la nivelul județului ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: