Home / Social / Tânăr găsit înghețat lângă o pădure, după ce se rătăcise și fusese căutat ore întregi de zeci de polițiști, jandarmi și pompieri
Pădurea care unește Cotu Negru de satul Perieni și care cufunda deseori în ceață cartierul bârlădean

Tânăr găsit înghețat lângă o pădure, după ce se rătăcise și fusese căutat ore întregi de zeci de polițiști, jandarmi și pompieri

Un tânăr de 31 de ani, din Fâstâci, a fost găsit înghețat sub un copac la peste 20 de kilometri de casă după ce, din cauza ceții dense, s-a rătăcit cu căruța pe drum în timp ce se întorcea spre domiciliu dintr-un sat învecinat. Zeci de pompieri, jandarmi și polițiști l-au căutat peste nouă ore pe o arie foarte extinsă, de multe ori fiind duși în eroare, prin telefon, de bărbatul rătăcit din cauza vizibilității reduse.

Misiune dificilă de salvare, dar încheiată cu succes de echipele de căutare în cazul unui tânăr de 31 de ani, din Fâstâci. Bărbatul se întorcea spre casă cu căruța din localitatea Cursești Deal când, la un moment dat, din cauza ceții dense, a greșit drumul. În consecință, tânărul s-a rătăcit, motiv pentru care a sunat la numărul de urgență 112 cu scopul de a cere ajutor. Zeci de pompieri, jandarmi și polițiști au plecat în căutarea persoanei în cauză, misiunea fiind îngreunată de condițiile meteorologice.

Echipa de căutare-salvare din cadrul Detașamentului de Pompieri Vaslui și grupa operativă constituită la nivelul ISU Vaslui au început căutările în zona indicată de persoana rătăcită, dar, din cauza ceții dense și a informațiilor oarecum contradictorii oferite de aceasta, acțiunea de căutare salvare a fost mult îngreunată. În sprijinul pompierilor vasluieni au sosit jandarmi, polițiști și angajați ai Romsilva”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Marius Stanciu.

După aproximativ nouă ore de căutări, tânărul rătăcit a fost găsit în apropiere de o pădure de pe raza comunei Gârceni. Bărbatul se adăpostise sub un copac și era foarte speriat, având și o ușoară hipotermie. După ce i s-au acordat îngrijirile medicale de rigoare, bărbatul a fost dus spre locuința sa din localitatea Fâstâci. (Ionuț PREDA)

About Mihai Vasile

x

Check Also

Ofertă bogată de brazi, la Bârlad

Bârlădeni, au apărut brazii în ...

Cartea de sugestii și reclamații, la loc de cinste într-o patiserie din Bârlad

Gest de respect, pentru clienții ...

Ioan Selbinschi, edilul bârlădean care timp de 40 de ani s-a implicat în dezvoltarea urbei mai mult decât un primar

Personalitatea lui Ioan Selbinschi, edilul ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: