Home / Invatamant / Centenarul Marii Uniri, ilustrat cu 500 de fotografii din școli cuprinse într-un album lansat de ISJ Vaslui

Centenarul Marii Uniri, ilustrat cu 500 de fotografii din școli cuprinse într-un album lansat de ISJ Vaslui

Peste 500 de fotografii cu activitățile derulate de unitățile de învățământ din județul nostru cu ocazia Centenarului Marii Uniri au fost cuprinse într-un album lansat de Inspectoratul Școlar Județean Vaslui într-un cadru festiv la un an de la sărbătorirea unui secol de existență a statului național unitar român. Albumul cu fotografii s-a realizat prin selecția riguroasă făcută dintre miile de poze realizate de profesori și elevi în școlile și grădinițele din județ, câte un exemplar din acesta urmând a se găsi în bibliotecile școlare.

Centenarul Marii Uniri, așa cum a fost marcat în unitățile școlare din județul Vaslui, se regăsește acum și într-un album de fotografie care, peste ani, vă rămâne drept mărturie că preșcolarii și elevii, îndrumați de educatorii, învățătorii și profesorii lor, au sărbătorit cu adevărat românește cei 100 de ani de existență a țării noastre. Cuprinzând peste 500 de fotografii din zeci de unități de învățământ din județul nostru, culegerea de poze a fost prezentată într-un cadrul festiv, la sediul ISJ, în compania directorilor de școli din municipiul Vaslui, a inspectorilor școlari și a conducerii județului. De asemenea, la eveniment au fost prezenți și reprezentanți ai Liceului Pedagogic ”Ioan Popescu”, ai Școlii de Artă ”N.N. Tonitza” și ai Școlii Generale ”Manolache Costache Epureanu”, toate din Bârlad, artizanii lucrării de 100 de pagini și cei care au făcut selecția dintre miile de fotografii culese pe parcursul anului 2018 de la unitățile de învățământ.

Peste 1.000 de activități au fost realizate în grădinițele, școlile și liceele din județ cu ocazia Centenarului Marii Uniri. S-a stârnit un spirit atât de frumos, de profund, de patriotic încât eu cred că acesta va dăinui, nu se mai opri niciodată. Eu vreau să mulțumesc tuturor pentru sprijin pe care l-am avut și, dacă noi, astăzi, reedităm ceea ce s-a întâmplat anul trecut cu aceeași forță și frumusețe, înseamnă că am reușit cu adevărat. Am descoperit imagini atât de frumoase cu tot ceea ce s-a întâmplat în unitățile de învățământ și, de aceea, am zis să le punem într-un album de fotografii. Evident, a trebuit făcută o selecție în funcție calitatea fotografiei și de cum s-a potrivit în pagină. Este un început. Sunt 100 de pagini, 100 de ani, iar noi am înmulțit aceste activități până la o mie”, a declarat inspectorul general al ISJ Vaslui, Gabriela Plăcintă.

În partea a doua a evenimentului, oficialii Inspectoratului Școlar au prezentat și o lucrare postată pe unul din pereții holurilor de acces în instituție, o adevărată operă de artă realizată de elevi ai Liceului Pedagogic Bârlad, intitulată sugestiv ”Tempus”. (Ionuț PREDA)

About Mihai Vasile

x

Check Also

Angajările la DGASPC, suspendate până la adoptarea bugetului instituției

Austeritate la DGASPC Vaslui! Deși Direcția ...

Criza de mecanizatori paralizează activitățile din agricultura județului Vaslui

de Dănuț CIOBANU  Agricultura județului Vaslui ...

A murit profesoara Elena Brașoveanu!

Veste tristă și neașteptată pentru cadrele ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: