Home / Administratie / CJ Vaslui alocă 20 milioane de lei pentru decontarea facturilor constructorilor

CJ Vaslui alocă 20 milioane de lei pentru decontarea facturilor constructorilor

Săptămâna trecută, Guvernul a aprobat rectificarea bugetului general consolidat și a alocat suma de 1,8 miliarde de lei pentru proiectele din Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL). Banii au fost virați pentru plata facturilor firmelor private, care au executat proiectele din cadrul programului.

La nivelul județului Vaslui, investițiile locale derulate prin PNDL 2 reprezintă prioritatea zero pentru autoritățile publice locale. La această dată, au început să fie recepționate primele proiecte de dezvoltare din portofoliul de 251 investiții finanțate de Ministerul Dezvoltării. Consiliul Județean (CJ) Vaslui acordă asistență tuturor UAT-urilor, inclusiv financiară, pentru ca primăriile să implementeze proiectele la termen. 

“Se lucrează în tot județul la proiecte. Am avut recepționate primele investiții, drumuri, școli și urmează alte obiective. În funcție de obținerea avizelor și a altor acte necesare, sperăm că în acest an vor demara toate proiectele. Noi avem o rezervă financiară de circa 20 milioane de lei pentru a onora facturilor constructorilor, până când vor ajunge în județ banii virați de Guvern”, a spus Ciprian Trifan, vicepreședintele CJ Vaslui.

Județul Vaslui se clasează pe locul al II-lea la nivel național, în ceea ce privește valoarea proiectelor care sunt implementate prin PNDL 2 (2017 – 2020). Valoarea totală a celor 251 proiecte din cadrul PNDL 2 se ridică la suma de 860 milioane de lei.

Noi asigurăm o parte din cofinanțarea care revine autorităților locale. Este vorba despre sumele necesare pentru obținerea unor avize, necesare pentru execuția lucrărilor. De asemenea, în cazurile în care proiectele au fost licitate la un procent de 100%, noi asigurăm finanțarea sumelor suplimentare care sunt calculate în urma aplicării OUG nr. 114/2018″, a mai spus Ciprian Trifan. (Dănuț CIOBANU)

About Mihai Vasile

x

Check Also

Investiții ample la Gârceni

Se asfaltează străzile, se modernizează ...

Eveniment dedicat Revoluției din Decembrie 1989 la Muzeul Județean Vaslui

Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” ...

Concertul-surpriză oferit bârlădenilor de Muzeul „Vasile Pârvan”, cu ocazia Sărbătorilor de iarnă

Muzeul „Vasile Pârvan” oferă publicului ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: