Home / Administratie / Goscom Vaslui a preluat salariații de la fosta societate de termoficare

Goscom Vaslui a preluat salariații de la fosta societate de termoficare

La sfârșitul săptămânii trecute, Consiliul Local (CL) Vaslui a aprobat prețul local pentru energia produsă, distribuită și furnizată din centrale termice cu funcționare pe gaze naturale la valoarea de 548,04 lei/ gigacaloria, fără TVA. De asemenea, consilierii locali au votat noul preț de facturare la populație, care va fi în valoarea de 240 lei/gigacaloria cu TVA inclus. Noul tarif urmează să fie aplicat prestațiilor care se vor efectua către populație începând cu luna noiembrie 2019 și plătibil cu luna decembrie a acestui an.

Cătălin Bârleanu, directorul SC Goscom Vaslui, a precizat că prețul unei gigacalorii nu a mai fost modificat din anul 2017, precizând că actualizarea tarifului de producție s-a făcut conform procedurii Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei. „După preluarea de către noi a serviciului de producere și furnizare a energiei termice, salariații de la SC Termprod au fost preluați de către noi. Nu au rămas în drum oamenii care au lucrat la fosta societate. Avem nevoie de fochiști autorizați pentru prestarea serviciului”, a spus Cătălin Bârleanu.

Noul preț de producere și furnizare al energiei termice a fost fundamentat ținându-se cont de consumatorii branșați la cele trei puncte de producție, de cheltuielile cu combustibilul, energia electrică, cheltuielile cu resursele umane, producția realizată în ultimele 12 luni anterioare de vechiul operator etc.

SC Goscom Vaslui a preluat din iarna 2019-2020 furnizarea de agent termic în sistemul de încălzire centralizat. Schimbarea de furnizor are loc după ce SC Termprod Vaslui a rămas fără licență de furnizare a serviciului public către populație. Pentru acest an, veniturile totale preconizate a fi realizate de societatea sunt în sumă de 1.097 mii lei, iar cheltuielile necesare realizării veniturilor sunt în sumă de 1.088 mii lei. (Dănuț CIOBANU)

About Mihai Vasile

x

Check Also

Investiții ample la Gârceni

Se asfaltează străzile, se modernizează ...

Eveniment dedicat Revoluției din Decembrie 1989 la Muzeul Județean Vaslui

Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” ...

Concertul-surpriză oferit bârlădenilor de Muzeul „Vasile Pârvan”, cu ocazia Sărbătorilor de iarnă

Muzeul „Vasile Pârvan” oferă publicului ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: