Home / Social / Banii pentru prezidențiale se vor da în a doua jumătate a acestei săptămâni

Banii pentru prezidențiale se vor da în a doua jumătate a acestei săptămâni

Cei peste 5.600 de membri ai secțiilor de votare din județ de la alegerile prezidențiale din noiembrie ar trebui să-și primească banii pentru activitatea prestată în a doua parte a acestei săptămâni. Sumele vor fi achitate de primăriile celor 86 de unități administrative, iar acestea variază în funcție de poziția pe care a avut-o în cele două scrutine fiecare dintre componenții secțiilor de votare.

Bucurie mare pentru vasluienii care au trudit timp de mai multe zile la alegerile președințiale de luna trecută. Prefectura Vaslui a anunțat că, începând de miercuri, ar trebui să înceapă plățile către cei aproximativ 5.600 de membri ai secțiilor de votare. Banii vor fi plătiți de primăriile din județ, pe bază de borderouri.

La instruirile pe care le-am avut înainte de alegeri, le-am transmis președinților și locțiitorilor secțiilor de votare că, până de Sfântul Nicolae, își vor primi banii. Noi am făcut solicitările necesare către Ministerul Administrației și Internelor, în baza unor calcule preliminare cu suma estimativă, și cred că ne vom ține de cuvânt”, ne-a declarat subprefectul județului Vaslui, Mircea Gologan.

Cei 536 de președinți și tot atâția locțiitori ai secțiilor de votare vor primi câte 1.368 de lei pentru cele opt zile în care au lucrat, cel puțin teoretic, în perioada alegerilor, la care se mai adaugă și diurna de 20 de lei. Aceleași sume le vor primi și persoanele care au lucrat pe tablete, precum și locțiitorii acestora. În schimb, reprezentanții partidelor politice, câte șapte la număr în fiecare secție, vor primi câte 720 de lei, plus acea diurnă de 20 de lei. (Ionuț PREDA)

About Mihai Vasile

x

Check Also

Primarii vasluieni, implicați activ în distribuirea produselor de igienă către beneficiari

de Dănuț CIOBANU  Nu mai puțin de 55.937 vasluieni ...

Incendiu puternic de vegetație în apropiere de Bârlad, pe o suprafață de peste 15.000 mp, afectând traficul rutier

Un incendiu puternic de vegetație a afectat traficul rutier ...

Bătaie de joc la adresa veteranilor de război! Fără bilete de transport și abonamente telefonice gratuite

de Dănuț CIOBANU  Biletele gratuite de transport nu au ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: