Home / Social / Cititorii Bibliotecii Județene Vaslui donează jucării pentru copiii internați în spital

Cititorii Bibliotecii Județene Vaslui donează jucării pentru copiii internați în spital

Biblioteca Județeană „Nicolae Spătarul Milescu” Vaslui strânge jucării pentru copiii care sunt internați la Secția de Pediatrie a Spitalului Județean de Urgențe (SJU). Toți cititorii au fost anunțați de conducerea instituției despre acest proiect, iar jucăriile pentru copiii au și început să se strângă.

„Colegii noștri de la secția pentru copii a bibliotecii au ajuns la concluzia că implicarea copiilor de la vârsta fragedă în astfel de acțiuni caritabile poate însemna un câștig pentru ziua de mâine. Toți cititorii de la această secție au fost rugați să aducă jucării pentru copiii internați la SJU Vaslui. Noi avem o problemă și nu sunt obișnuiți să stăm unul lângă celălalt la lucrurile importante. Sunt copii în suferință și dacă poți să le dai o jucărie să se bucure foarte mult. Am solicitat celor care donează ca aceste jucării să fie funcționale”, a spus Gelu Bichineț, directorul Bibliotecii „Nicolae Milescu Spătarul”.

Vestea bună este că o mare parte din copii au înțeles mesajul și au început să aducă la bibliotecă jucării care vor fi donate spitalului.

„Strângerea de jucării nu reprezintă ceva colosal, care să schimbe aspectul unei comunități peste noapte. Însă, câteva jucării oferite copiilor care au nevoie de alinare, dragoste și empatie, cred că pot contribui într-o anumită măsură la atenuarea acestor stări. Este un gest timid de a oferi jucării, peste tot în lume se fac astfel de lucruri și nu inventăm ceva. Noi dorim prin intermediul instituție noastre să creem o stare de emulație, să-i determinăm pe copii să devină mai buni, mai umani, cu sentimente mai frumoase și, de ce nu, să îi aducă și pe părinții lor care e posibil să nu aibă aceleași sentimente spre calea frumoasă a bunătății și a sărbătorilor de Crăciun”, a mai spus Gelu Bichineț. (Dănuț CIOBANU)

About Mihai Vasile

x

Check Also

Concertul-surpriză oferit bârlădenilor de Muzeul „Vasile Pârvan”, cu ocazia Sărbătorilor de iarnă

Muzeul „Vasile Pârvan” oferă publicului ...

Accident în lanț, în care au fost implicate patru mașini, pe E 581, după ce o șoferiță a intrat într-o depășire ilegală

Patru mașini au fost implicate ...

Fonduri europene de zeci de mii de euro pentru deschiderea unei afaceri

de Dănuț CIOBANU Ieri, la ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: