Home / Sanatate / Primele echipamente medicale au ajuns la punctul de transfuzii Vaslui

Primele echipamente medicale au ajuns la punctul de transfuzii Vaslui

Ana Rinder, directorul Spitalului Județean de Urgență (SJU), a precizat că o parte din echipamentele medicale pentru dotarea punctului de transfuzii au ajuns la Vaslui.

„Avem echipamente medicale care au ajuns la punctul de transfuzii. Contestațiile la licitație au fost făcute doar pentru o parte din aceste echipamente. După soluționarea respectivelor contestații vor fi aduse toate echipamentele, pentru a putea inaugura acest centru”, a precizat Ana Rinder.

Suma de 200.000 lei pentru achiziționarea echipamentelor medicale a fost alocată de la bugetul consolidat al statului în luna mai 2019. Spațiul din cadrul Policlinicii Vaslui, unde va fi deschis puntul de transfuzii, a fost renovat de către Consiliul Județean conform regulilor impuse de Direcția de Sănătate Publică. Punctul de transfuzii va avea un hol, o sală de așteptare și două camere pentru transfuziile de sânge. Punctul va fi dotat cu două paturi speciale, va fi achiziționată o cameră frigorifică și alte echipamente necesare. La centru vor lucra asistente medicale din cadrul SJU Vaslui sub coordonarea specialiștilor de la Centrul Județean de Transfuzii Sanguine de la Bârlad.

Donatorii de sânge primesc, la cerere, pentru fiecare donare, șapte tichete de masă, o zi liberă de la locul de muncă sau o zi scutire de frecvență pentru elevi, studenți și militari, în ziua donării, decontarea cheltuielilor de transport pentru cei care au domiciliul sau reședința în altă localitate decât cea în care se face donarea de sânge, reducere de 50% la abonamentul pentru transportul în comun, dacă donarea se face la instituția de profil din localitatea de domiciliu sau din cea în care donatorul este angajat, un buletin de analize cu rezultatele testelor efectuate. (Dănuț CIOBANU)

About Mihai Vasile

x

Check Also

Indemnizația de însoțitor pentru pensionarii de boală este de 1.012 lei

În perioada 1 ianuarie 2020 – ...

Gripa a ajuns la hotarul județului! Mai avem timp să ne vaccinăm!

Vasluieni, fiți precauți, gripa se apropie ...

Bilanțul donărilor de sânge la CJTS Bârlad

Anul 2019 nu a fost unul ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: