Home / Invatamant / Școala „George Tutoveanu” din Bârlad, în sărbătoare, la 39 de ani de la înființare

Școala „George Tutoveanu” din Bârlad, în sărbătoare, la 39 de ani de la înființare

Școala Gimnazială „George Tutoveanu” din Bârlad a împlinit ieri 39 de ani de existență. Deși nu este o cifră rotundă, școala a organizat, ca în fiecare an în preajma acestei date, „Zilele Școlii”.

Astfel, în perioada 3-5 noiembrie, se derulează mai multe activități care vor culmina joi cu Simpozionul Național „Abordarea integrată a conținuturilor – de la teorie la practică”, găzduit de Biblioteca Municipală „Stroe S. Beloescu”, începând cu ora 10.

Scopul acestui simpozion este formarea continuă a cadrelor didactice în vederea abordării integrate a conținuturilor din programa școlară. El se adresează cadrelor didactice receptive în procesul de modernizare și eficientizare a activității de învățare. Simpozionul își propune stimularea și valorificarea interesului cadrelor didactice din învățământul preuniversitar pentru formarea continuă. De asemenea, un alt obiectiv urmărit este realizarea unui schimb de experiență între cadrele didactice din învățământul preuniversitar, creșterea prestigiului învățământului bârlădean, precum și promovarea culturii calității în învățământul local și național”, a declarat prof. Paula Dascălu, directoarea școlii sărbătorite.

La simpozionul inițiat de Școala Gimnazială „George Tutoveanu”, structurat pe două secțiuni, au dorit să participe cu lucrări 32 de profesori din Bârlad și din țară. Vor fi prezente fizic șapte cadre didactice, care au elaborat lucrări pe tema simpozionului. Înainte de începerea simpozionului, de la ora 9, vor fi primiți oaspeții la Primărie, apoi, în holul instituției, va fi vernisată expoziția „Culorile copilăriei”, autori fiind elevii talentați ai școlii.

Ieri, 3 noiembrie, în holul Școlii „George Tutoveanu” a avut loc vernisajul expoziției tematice „Ziua României în viziunea copiilor”, iar astăzi, de la ora 12, va fi organizată în biblioteca școlii șezătoarea literară „Fii mândru că ești român”. La Zilele Școlii „George Tutoveanu”, unitate școlară etalon în Bârlad, sunt invitate să participe cadre didactice, directori ai școlilor din Bârlad, reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean și reprezentanți ai conducerii Primăriei. (Mihaela NICULESCU)

About Mihai Vasile

x

Check Also

Copiii de la CSC nr. 2 Bârlad, pregătiți pentru Ziua Unirii Principatelor (Video)

Pregătiri pentru Ziua Unirii. Ieri, beneficiarii ...

Șase tineri din județ, admiși la Școala de Subofițeri Pompieri și Protecție Civilă Boldești

Șase tineri din județul nostru au ...

Experiențele de război ale veteranilor vasluieni, prezentate într-o carte-document de scriitorul bârlădean Florin Raimond Petrescu

Dublă lansare de carte, la Biblioteca ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: