Home / Social / Un Dorel de Bârlad, la un pas să arunce un bloc în aer, după ce a tăiat o țeavă de gaz

Un Dorel de Bârlad, la un pas să arunce un bloc în aer, după ce a tăiat o țeavă de gaz

Un meseriaș care făcea lucrări de modernizare a unui apartament din Bârlad a fost pe punctul de a aruncat în aer un bloc întreg de locuințe, după ce a tăiat o conductă de alimentare cu gaze naturale. Doar un miracol a făcut ca nicio persoană să nu fie rănită grav, însă cel puțin două apartamente au fost avariate.

Explozie într-un bloc din zona centrală a municipiului Bârlad din cauza unui Dorel care a tăiat cu flexul o țeavă de gaz. Bărbatul se înțelesese cu locatarul unui apartament pentru executarea unor lucrări de reabilitare a locuinței. Fără să țină cont de nimic, meseriașul a tăiat o conductă care, se pare, cu mulți ani în urmă, era țeava de alimentare la comun a tuturor locatarilor. Ulterior, bărbatul a plecat până la un magazin din apropierea blocului pentru a-și cumpăra țigări. La revenirea la locul “de muncă”, în momentul în care a apăsat pe întrerupător pentru a aprinde lumina, s-a produs deflagrația. Explozia a fost atât de puternică încât a distrus tencuiala și tâmplăria de la ferestre atât în apartamentul în cauză cât și în cel de dedesubt. În consecință, s-a cerut ajutorul pompierilor la numărul de urgență 112, în zonă fiind trimise două echipaje de pompieri și o ambulanță SMURD.

“Explozia a fost urmată de un mic incendiu localizat și stins la timp. S-a intervenit și cu o autoscară, având în vedere că apartamentul se afla la etajul patru al blocului”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui, Marius Stanciu.

Bărbatul care a tăiat conducta de gaz și a provocat explozia a suferit arsuri ușoare astfel încât a primit îngrijiri medicale, fără a fi necesar, însă, transportul la spital. (Ionuț PREDA)

About Mihai Vasile

x

Check Also

Vasluienii vor încasa în următorii ani printre cele mai mici salarii din România

de Dănuț CIOBANU Vasluienii vor avea ...

O victimă și patru autoturisme avariate, în urma unui accident petrecut în apropiere de Vaslui

Patru autoturisme au fost implicate vineri, ...

Cum au sărbătorit bârlădenii ziua de 24 Ianuarie

Bârlădenii au sărbătorit azi Ziua Unirii ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: