Home / Social / Doi soți cu dizabilități așteaptă de trei ani un răspuns favorabil de la Primăria Bârlad

Doi soți cu dizabilități așteaptă de trei ani un răspuns favorabil de la Primăria Bârlad

De Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități, soții Pleșu din Bârlad au sperat că Primăria le va rezolva problema cu care se confruntă de 3 ani. Au sperat că vor putea să-și construiască un gard în jurul casei, dar după trei ani de bătut la ușile Primariei, nu au primit niciun răspuns. Familia Ionuț și Magdalena Pleșu a crezut că de acest Crăciun îi vor putea oferi fetiței lor, de 4 ani, siguranța de a se juca în jurul casei, fără frica de a fi mușcată de câinii  numeroși din zona Unității Militare, unde se află casa.

Soții Pleșu sunt persoane cu handicap care nu se pot deplasa decât în scaun rulant. Nu pot să urce scările Primăriei ori de câte ori ar vrea. Li s-a spus acum trei ani că nu pot să-și ridice un gard deoarece terenul din jurul casei, teren care este proprietate a municipalității, nu este cadastrat. De atunci, așteaptă o veste bună de la primarul orașului, dar ea nu mai vine.

Din păcate, lucrurile au rămas la fel ca acum trei ani când am vorbit cu domnul primar. Mi-a promis atunci că va încerca, cât de repede poate, să rezolve situația cu cadastrul. Au trecut trei ani, totuși. Am încercat să iau legătura cu dumnealui, dar cine îl găsește? Eu sunt persoană cu handicap. Ca să ajung în biroul dumnealui trebuie să ma dau jos din căruț și să ma târăsc pe scări. Îmi vine foarte greu. Tot ce vreau e să cumpăr o palmă de pământ în fața casei pentru a-mi construi un gard, legal. Nu știu dacă s-a rezolvat sau nu cu cadastrarea.”, ne-a declarat Ionuț Pleșu.

Acesta s-a adresat ziarului Est News, în ideea că prin intermediul presei va putea afla în ce stadiu se află demersurile pentru obținerea documentației cadastrale.

Deși reporterul Est News a cerut un răspuns primarului, printr-o adresă făcută în baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informații de interes public, redacția nu a primit nici până acum un răspuns. Din 13 septembrie și până acum, nimeni din cei abilități să răspundă întrebărilor adresate în scris nu a catadicsit sa își îndeplinească atribuțiile de serviciu. În vreme ce Legea 544/2001 este trecută de multe ori în bibliografia de concurs pentru ocuparea unor posturi în Primărie, cei care conduc Primăria Bârlad nu o respectă.

Așadar, nu avem ce răspuns să-i oferim familiei Pleșu, decât să aștepte ca, într-un final, reprezentanții administrației locale să o informeze, în scris sau personal, atunci când problema care îi interesează se va rezolva.

Familia Pleșu a primit în 2016 o casă în dar din partea Asociației ADRA. Casa, care are o sufragerie, două dormitoare, o baie și o bucătărie a fost construită de voluntari ai asociației, oameni din Maramureș cu experiență în construirea caselor de lemn în Austria. Terenul pe care a fost ridicată casa soților Pleșu  a fost scos la licitație, alături de alte trei terenuri, destinate persoanelor cu dizabilități. Costurile au fost suportate de Biserica Adventista de Ziua a VII-a, sub patronajul căreia activează ADRA. Zona în care se află imobilul, în spatele blocurilor ANL din strada Lirei, este plină de câini, soții Pleșu făcându-și griji pentru siguranța copilului lor. În plus, iarna a venit și, odată cu ninsoarea, vor apărea și grămezile de zăpadă cărora le vor face cu greu față la intrarea în casă. (Mihaela NICULESCU)

About Mihai Vasile

x

Check Also

Vasluienii vor încasa în următorii ani printre cele mai mici salarii din România

de Dănuț CIOBANU Vasluienii vor avea ...

O victimă și patru autoturisme avariate, în urma unui accident petrecut în apropiere de Vaslui

Patru autoturisme au fost implicate vineri, ...

Cum au sărbătorit bârlădenii ziua de 24 Ianuarie

Bârlădenii au sărbătorit azi Ziua Unirii ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: