Home / Uncategorized / Fosta societate de termoficare are de recuperat 220.000 de lei de la datornici

Fosta societate de termoficare are de recuperat 220.000 de lei de la datornici

Toma Tudorică, directorul SC Termprod Vaslui, a precizat că societatea pe care o conduce are de recuperat de la populație 220.000 de lei. Banii reprezintă facturi neachitate pentru serviciile prestate de societatea de termoficare în ultimii ani.

„Din 2014, când am preluat activitatea, erau în sistem 791 de clienți. Tot din acel an au început să se acumuleze restanțe la serviciile pe care noi le-am prestat către populație. Pentru a recupera datoriile am dat în judecată 138 de rău platnici și avem încheiate 62 angajamente de plată. Până la această dată nu am reușit recuperarea în totalitate a datoriilor și de aceea am reluat procedurile în instanță. Lunar, încasăm din restanțele de la populație circa 10.000 de lei”, a precizat Toma Tudorică.

Din cauza facturilor neachitate, Termprod Vaslui nu am mai avut resurse financiare pentru a-și achita obligațiile financiare la bugetul de stat și, astfel, Fiscul a blocat conturile societății. Din acest moment, societatea de termoficare nu și-a mai putut desfășura activitatea în condiții normale.

Reamintim că SC Goscom Vaslui a preluat din iarna 2019-2020 furnizarea de agent termic în sistemul de încălzire centralizat. Schimbarea de furnizor are loc după ce SC Termprod Vaslui a rămas fără licență de furnizare a serviciului public către populație. În prezent, mai sunt legate la sistemul centralizat de încălzire trei blocuri, din Zona Industrială, Crucea Gării și CET, care au în total 116 beneficiari.

„Dacă ai datorii trebuie să le plătești, pentru ca să poți primi în continuare căldură. Pentru 16 familii care nu pot primi căldură, deoarece sunt apartamente singure pe scara blocurilor branșate la sistemul centralizat, vom acorda acorda ajutoare de încălzire. În rest, instalațiile de încălzire sunt pregătite pentru a furniza agent termic. Furnizăm căldură, dar trebuie plătite restanțele pentru a achita gazele naturale, energia electrică, apa etc”, a spus Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui. (Dănuț CIOBANU)

About Mihai Vasile

x

Check Also

„Tărâmul dulciurilor”, o expoziție cu aromă de epocă, la Muzeul „Vasile Pârvan”

de Mihaela NICULESCU O călătorie în fascinanta lume a ...

Un șofer din Băcești a provocat un accident cu trei victime, după care a părăsit locul faptei

A părăsit locul accidentului produs din vina sa, fără ...

Cinci tineri din Murgeni retinuți de polițiști

Polițiștii orașului Murgeni au reținut mai persoane, bănuite de ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: