Home / Social / Obiecte decorative create de persoane cu dizabilități, cumpărate de bârlădenii cu suflet

Obiecte decorative create de persoane cu dizabilități, cumpărate de bârlădenii cu suflet

Timp de două zile, holul Primăriei Bârlad a mirosit a prăjituri și a sărbători. Mai mulți reprezentanți ai unor asociații nonprofit, dar și ai unor centre din cadrul Direcției de Asistență Socială și Protecție a Copilului Vaslui, au amenajat în holul instituției o mică expoziție cu decorațiuni de Crăciun realizate de persoane cu dizabilități. Organizatorii au vrut astfel să marcheze Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități și, totodată, să strângă, în urma vânzării produselor create de educatori dar și de copii, bani pe care să-i folosească în interesul persoanelor cu dizabilități pe care le reprezintă.

Au expus decorațiuni absolut originale și pline de gust reprezentanți ai Asociației Myosotis, ai Centrului de Îngrijiri a Adulților, ai Asociației „Bună ziua, copii din România”, ai Complexului de Servicii Comunitare pentru Persoanele cu Dizabilități, ai Asociației „Child’s Life”, precum și cei ai Atelierului „Micii meseriași” din cadrul Fundației „Star of Hope”.

Eu sunt acum voluntar în cadrul asociației <<Myosotis>> și mi s-a părut o idee potrivită să marcăm Ziua persoanelor cu dizabilități prin expunerea la vânzare a unor produse realizate manual, de la prăjituri, la obiecte cu specific de Crăciun, decorative, realizate de educatorii voluntari, evident, cu ajutorul persoanelor cu dizabilități. Astfel de ateliere au un caracter terapeutic pentru adulții și copiii cu dizabilități, dar pot aduce și mici venituri cu care să organizăm activități de recreere. De exemplu, după Sărbătoarea Toamnei, cu banii strânși din vânzarea obiectelor expuse la târg, am reușit să îi ducem pe copii într-o excursie la Sinaia. E mare lucru pentru acești copii, să iasă din oraș și să vadă peisaje minunate, să socializeze în afara Asociației sau a locuinței lor. Asemenea activități trebuie încurajate.”, a declarat, pentru Est News, Felicia Popa, fosta directoare a Centrului „Elena Farago”.

Obiectele decorative expuse în holul de la intrarea în Primărie au avut succes, fiind cumpărate atât de angajați ai Primăriei, cât mai ales de bârlădenii care au trecut în ultimele două zile, cu treabă prin Primărie. Toți și-au manifestat astfel solidaritatea față de persoanele cu dizabilități și în același timp au achiziționat un obiect de decor, creat cu căldură și multa trudă, un obiect hand-made unicat. (Mihaela NICULESCU)

About Mihai Vasile

x

Check Also

Județul Vaslui nu va scăpa de blestemul sărăciei nici în următorii trei ani

de Dănuț CIOBANU  Vasluiul va ...

Funcții de conducere mai puține și mai multă mobilitate la DAPPC Bârlad

Măsuri de eficientizare a activității ...

CJ Vaslui va continua modernizarea semnalizării rutiere de pe drumurile județene

Consiliul Județean (CJ) Vaslui continuă ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: