Home / Social / Peste 5.700 de beneficiari de ajutoare de lemne pentru încălzirea locuinței în această iarnă în județ

Peste 5.700 de beneficiari de ajutoare de lemne pentru încălzirea locuinței în această iarnă în județ

Peste 5.700 de familii ori persoane singure din județ beneficiază în această toamnă de ajutoare pentru încălzirea locuinței constând în lemne necesare funcționării centralelor termice ori sobelor din imobile. Valoarea acestor beneficii financiare depășește suma de 1,25 milioane de lei la nivelul județului nostru.

Statul ajută și în acest an familiile cu venituri modeste care își încălzesc locuințele cu sobe orice centrale pe lemne. Nu mai puțin de 5.700 de familii se regăsesc printre beneficiarii de sprijin financiar, constând într-un ajutor de 54 de lei de persoană pe lună pentru familiile a căror venituri nu depășesc 750 de lei de fiecare membru. Ajutoarele se vor acorda pentru perioada noiembrie 2019 – martie 2020, însă plata efectivă va începe cu luna decembrie a acestui an. Familiile sau persoanele singure pentru care se vor da banii au fost stabilite de către primării, în urma evaluării făcută în teren la solicitanți. Ulterior, datele au fost comunicate către Agenția Județeană Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) Vaslui, instituție care va face deconturile efectiv. Comparativ cu anul trecut, numărul beneficiarilor este în scădere ușoară, respectiv 55 de persoane.

Primăriile din județ primesc, în continuare, cereri pentru ajutoarele de căldură până la sfârșitul acestui an. Însă, acești solicitanți vor intra treptat în plată, odată cu înregistrarea lor la AJPIS. (Ionuț PREDA)

About Mihai Vasile

x

Check Also

Vasluienii vor încasa în următorii ani printre cele mai mici salarii din România

de Dănuț CIOBANU Vasluienii vor avea ...

O victimă și patru autoturisme avariate, în urma unui accident petrecut în apropiere de Vaslui

Patru autoturisme au fost implicate vineri, ...

Cum au sărbătorit bârlădenii ziua de 24 Ianuarie

Bârlădenii au sărbătorit azi Ziua Unirii ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: