Home / Social / Rose-Marie Lanciu, câștigătoarea „Next Star”, și-a propus să-și deschidă propria școală de canto

Rose-Marie Lanciu, câștigătoarea „Next Star”, și-a propus să-și deschidă propria școală de canto

A împlinit de curând 18 ani și este mai mult ca oricând preocupată de cariera ei muzicală. Rose-Marie Lanciu, bârlădeanca talentată care a câștigat acum cinci ani Marele Trofeu al show-ului de televiziune „Next Star”, urmează încet, dar sigur, drumul anevoios spre afirmare.

Fata de 13 ani, care în 2014 a cucerit juriul de la „Next Star”, a crescut. Între timp, a absolvit Liceul Pedagogic „Ioan Popescu” din Bârlad și acum este elevă a Școlii Populare de Arte din Iași, în primul an. Programul, destul de flexibil, îi permite să vină frecvent acasă, unde și-a amenajat un mic studio pentru repetiții.

„Acasă mă simt foarte bine. Cu o parte din cei 20.000 de euro, câștigați la Next Star, mi-am cumpărat aparatura necesară pentru înregistrări: mixer, boxe, stație și un microfon, cel mai performant existent la ora actuală. În acest univers al meu, amenajat în apartamentul părinților, repet zilnic, mă înregistrez, pentru a mă perfecționa continuu, din punct de vedere vocal. Tata este cel care mă filmează si postează pe rețelele de socializare. Tata mă ajută enorm.”, ne-a spus Rose-Marie.

Talentata bârladeancă a studiat mai bine de un an la Școala de canto coordonată de Dragoș Gheorghiu. Cel mai mare câștig a fost să participe la concursuri în județ și în țară, unde a căpătat experiență pe scenă, în fața publicului. I-a prins foarte bine această experiență întrucât a ajutat-o foarte mult să scape de emoții pe scena de la „Next Star”. După acest show, i s-au deschis mai multe oportunități, bârlădenii au inceput să o invite să cânte la diferite evenimente, nunți, botezuri, petreceri private.

Deși a câștigat foarte multe trofee la diferite concursuri, inclusiv Marele Trofeu a show-ului de televiziune de la Antena 1, Rose-Marie nu este foarte cunoscută la ea în oraș. Autoritățile locale nu au invitat-o niciodată la evenimentele orașului, așteptând ca ea să se autopropună. Nu este suparată că autoritățile bârlădene nu o promovează, dar i-ar fi plăcut să poată să împartă bucuria muzicii cu concitadinii săi, iar Primăria să promoveze talentele locale.

Rose-Marie studiază la Școala Populară de Artă din Iași, cu profesorul Marcel Maxim. În afara orelor, talentata bârlădeancă se descurcă singură. Este propriul ei profesor, dar nu exclude ca, pe viitor, să colaboreze și cu alți profesori îndrumători.

„Deocamdată, mă descurc singură. Dacă îmi place o piesă pot să o înregistrez într-o oră – două, rețin linia melodică și apoi o lucrez. De regulă, pregătesc piesele destul de repede, dar sunt și cazuri în care îmi ia mai multe ore. Cânt de la operă, muzică pop, până la muzică populară. Experimentez, deocamdată, și cum este să fiu propriul meu profesor.”, ne-a mărturisit Rose-Marie.

Impresionat de vocea, talentul și determinarea ei, profesorul Marcel Maxim i-a propus să fie solista vocală a unei formații pe care acesta o va înființa in scurt timp. A încântat-o ideea, pentru că iși dorește să cânte într-o trupă, cover-uri și chiar piese originale. Speră ca vocea ei să convingă cât de curând vreun compozitor să îi scrie o piesă. E un vis pe care și l-ar dori îndeplinit.

Nu a renunțat, însă, la provocarea de a participa și la alte show-uri de televiziune. Se gândește serios să se înscrie la „Vocea României” sau la „Românii au Talent”. Se pregătește asiduu, studiază câteva ore pe zi, iar când se va simți pregătită, se va înscrie la preselecție. Ambiția Mariei este ca, de la anul, să participe și la festivaluri de calibru, precum „George Grigoriu”, „Aurelian Andreescu” și chiar la „Cerbul de Aur”.

Rose-Marie vrea cu ardoare să deschidă o școală de canto

Un alt vis al ei e să-și înființeze o școală de canto. Cu experiența pe care a dobândit-o ar putea ajuta copiii cu potențial să facă performanță în muzică.

„Îmi doresc foarte mult să am școala mea de canto. Voi face tot ce pot pentru a o înființa. Sunt mulți copii care au voci minunate și vocație pentru arta interpretativă. Nu voi fi un profesor care să se ocupe de copiii netalentați doar pentru a obține bani din cursuri. Le voi spune părinților realitatea, pentru că, de multe ori, părinții greșesc. Îi aduc la canto din dorința de a face din ei vedete peste noapte, negândidu-se că talentul nu se dobândește, el se cultivă, dar cu o condiție: să îl ai din naștere. Este adevărat că fără muncă cei talentați nu ating performanța, dar fără talent, oricât s-ar strădui un profesor, nu poate scoate nimic dintr-un cursant. Îmi doresc să pregătesc copii și tineri talentați, cu care, de ce nu, să îmi formez o trupă in care să cânt. Nu forțez lucrurile, le las să vină de la sine.”, ne-a mai explicat Rose- Marie.

Frumoasa solistă știe că în muzică este greu să te afirmi, dar pentru că ăsta e drumul pe care vrea să meargă, are răbdare. În plus, e conștientă că trebuie să muncească mult, să repete, și iar să repete. Studiul individual este cheia succesului. Deși are doar 18 ani, știe că este lungă și anevoioasă calea spre succes. Dar, are încredere în forțele proprii și e convinsă că efortul îi va fi, până la urmă, răsplătit. (Mihaela NICULESCU)

About Mihai Vasile

x

Check Also

Coronavirusul lovește în economia județului Vaslui: 2.700 contracte de muncă au fost suspendate

de Dănuț CIOBANU  În județul Vaslui au fost suspendate, ...

Doi șoferi, prinși băuți la volan în Negrești, în plină criză de coronavirus

Doi conducători auto au fost prinși băuți la volan ...

Tone de apă și suc, donate Spitalului Județean Vaslui de Crucea Roșie

Tone de apă și suc produs de una dintre ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: