Home / Social / De sărbători, voucherele bugetarilor, la mare căutare pe rețelele sociale

De sărbători, voucherele bugetarilor, la mare căutare pe rețelele sociale

Bârlădenii, ca și alți români, au aflat pontul prin care pot petrece câteva zile de vacanță într-o stațiune balneară, cu bani puțini. Chiar dacă recunosc că este ilegal, știu că autoritățile nu sunt preocupate în a face verificări, așa că își procură vouchere de vacanță de la bugetarii care nu le folosesc.

Pentru că au văzut în vară că le-a mers, hotelurile primind tichetele și de la alte persoane decât titularii, unii bârlădeni au prins curaj și încearcă să profite de neatenția autorităților cât de mult pot.

În această perioadă, în care mulți se gândesc să petreacă un sejur la munte, pe Facebook au apărut tot mai multe anunțuri în care diferite persoane, sub conturi false, își manifestă dorința de a cumpăra vouchere de vacanță. Nu toate hotelurile și pensiunile acceptă ca voucherele să fie folosite de alți turiști decât cei ale căror nume sunt tipărite pe tichete, dar din ce in ce mai mulți operatori de turism au început sa închidă ochii și să accepte voucherele, indiferent de cine le prezintă la recepție. Profită din plin de aceste vouchere pentru a-și rotunji încasările, pentru că nu se știe dacă de la anul guvernanții vor mai fi de acord cu distribuirea lor.

Cum controale în acest sens nu prea există, doritorii de astfel de chilipiruri caută bugetari care vând aceste tichete cu reducere între 30% și 50%. Trebuie să știe, însă, folosirea incorectă a tichetelor de vacanță se sancționează penal. (Mihaela NICULESCU)

About Mihai Vasile

x

Check Also

Vasluienii vor încasa în următorii ani printre cele mai mici salarii din România

de Dănuț CIOBANU Vasluienii vor avea ...

O victimă și patru autoturisme avariate, în urma unui accident petrecut în apropiere de Vaslui

Patru autoturisme au fost implicate vineri, ...

Cum au sărbătorit bârlădenii ziua de 24 Ianuarie

Bârlădenii au sărbătorit azi Ziua Unirii ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: