Home / Invatamant / Elevii olimpici ai municipiului Vasluiului, premiați de primărie în cadrul unei gale

Elevii olimpici ai municipiului Vasluiului, premiați de primărie în cadrul unei gale

Primăria Vaslui a răsplătit cu premii în distincții, diplome și bani meritele celor 77 de elevi din municipiul reședință care, în anul școlar anterior, au reprezentat cu cinste comunitatea la olimpiadele și concursurile naționale, acolo unde s-au clasat pe podium. Cu o alocare de 17 milioane de lei doar în ultimul an pentru educație, edilul Vasile Pavăl consideră că municipalitatea și-a făcut doar datoria față de copiii comunității pentru ca aceștia să aibă acces la un învățământ de calitate din punct de vedere al condițiilor din unitățile școlare.

Excelența în educație a elevilor școlilor și liceelor din municipiul Vaslui a fost evidențiată de reprezentanții Primăriei Vaslui în prima ediție a ”Galei Olimpicilor”, eveniment unic, de altfel, și la nivelul județului nostru. Reuniți toți pe aceeași scenă, toți cei 77 de copii și adolescenți care au obținut premiile I, II sau III ori mențiuni și premii speciale la fazele naționale ale olimpiadelor școlare pe discipline au primit de la autoritățile locale vasluiene distincții, diplome și premii în bani. Suma acordară fiecărui elev de la bugetul local, una deloc de neglijat, s-a ridicat la 1.500 de lei.

Suntem mândri că acești elevi minunați ne-au făcut un dar, un dar frumos, acela de a ne reprezenta cu cinste prin premiile pe care le-au câștigat. Suntem datori să-i apreciem și să-i cinstim. Școala vasluiană este performantă, se dezvoltă frumos și pregătește tânăra generație cu multă muncă și cu multă dăruire. Consiliul Local și Primăria Vaslui au avut și au în atenție acest segment, al educației. Nu declar acest lucru, pentru că de prea multe ori am auzit că educația este o prioritate. Ne facem datoria, doar atât. Ne facem datoria să finanțăm, să supraveghem ca acești copii să crească frumos. Ei sunt cei mai buni dintre cei buni și obligația noastră este să le asigurăm toate condițiile. Dragi copii, continuați să faceți performanță și nu uitați că o parte din această reușită se datorează cadrelor didactice care v-au vegheat și v-au îndrumat, dar și părinților, care poate de multe ori au făcut sacrificii și poate cândva vă veți aduce aminte și de efortul comunității”, a declarat în deschiderea galei primarul municipiului Vaslui, Vasile Pavăl. 

La evenimentul desfășurat chiar într-o zi de sărbătoare creștină, au fost prezenți și profesorii și îndrumătorii elevilor performeri, meritele cadrelor didactice fiind și ele răsplătite cu diplome din partea autorităților locale. De altfel, și șefii învățământului vasluian au apreciat atât manifestarea organizată de primărie cât, mai ales, performanțele olimpicilor, felicitându-i pe aceștia.

Olimpiadele școlare pe discipline sunt cele mai serioase concursuri și acești copii minunați au reușit. Nu e simplu nici măcar să participi, darămite să obții și premii. Ce se întâmplă în seara aceasta este un semn de recunoștință pentru anii de muncă ai colegilor noștri, pentru anii de dăruire. Sunt ani în care și părinții au fost alături de școală și acest lucru se vede. Se vede din statistici, dar se vede și cu ochiul liber. Am crescut în fiecare an. Îi felicit pe toți copiii, pe părinți și pe profesori pentru toate aceste rezultate și cu siguranță acestea se vor înmulți”, a declarat Gabriela Plăcintă. 

Premierea celor 77 de olimpici s-a făcut pe trei secțiuni, respectiv ”Om și societate, Limbă și comunicare, Arte”, ”Matematică, Științe și Tehnologii”, ”Educație Fizică și Sport, Învățământ Tehnic”. (Ionuț PREDA)

About Mihai Vasile

x

Check Also

Copiii de la CSC nr. 2 Bârlad, pregătiți pentru Ziua Unirii Principatelor (Video)

Pregătiri pentru Ziua Unirii. Ieri, beneficiarii ...

Șase tineri din județ, admiși la Școala de Subofițeri Pompieri și Protecție Civilă Boldești

Șase tineri din județul nostru au ...

Experiențele de război ale veteranilor vasluieni, prezentate într-o carte-document de scriitorul bârlădean Florin Raimond Petrescu

Dublă lansare de carte, la Biblioteca ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: