Home / Social / Patru copii care au rămas fără tată în prag de sărbători au nevoie de ajutorul semenilor

Patru copii care au rămas fără tată în prag de sărbători au nevoie de ajutorul semenilor

Tragedie, într-o familie de oameni nevoiași din satul Măscurei, comuna Pogana. Cătălin Obreja, tatăl a patru copii, singurul susținător financiar al familiei, a murit pe patul de spital în timpul unei operații la inimă. Bărbatul, în vârstă de 32 de ani, a fost înmormântat ieri. A lăsat în urmă soția de 28 de ani și cei patru copii, unul în clasa a IV-a, altul în clasa a II-a, unul la grădiniță și altul de doar doi ani, într-o sărăcie lucie. Trăiesc într-o casă sărăcăcioasă și nu au nici lemne pentru iarnă și nici haine. Singurul venit al familiei îl reprezintă alocațiile celor patru copii și cele două burse școlare, bani pe care nu știu cum să-i împartă pentru câte nevoi au.

La înmormântarea lui Cătălin Obreja, care a fost dus la groapă cu căruța, a participat tot satul, oamenii fiind impresionați de nenorocirea care s-a abătut asupra familiei acestuia, și așa greu încercată de sărăcie.

„Zilele acestea, a venit la mine un elev de clasa a IV-a să mă roage să îl învoiesc pentru că i-a murit tatăl. Am rămas consternat, pentru că știam că familia lui o duce greu și că tatăl său, un om destul de fragil, era cel care aducea bani în casă. Bărbatul, destul de tânăr, muncea cu ziua pentru a-și întreține cei patru copilași. Doi dintre ei sunt elevi ai școlii din Măscurei, pe care o frecventează și se străduiesc să învețe cât mai bine. Moartea tatălui lor a venit ca un trăsnet asupra acestei familii. De Sfântul Nicolae, au fost triști pentru că tatăl lor era grav bolnav. Au aflat apoi că a murit și că vor petrece Sărbătorile fără el. Familia trebuia ajutată imediat, așa că am postat un anunț umanitar pe rețelele sociale și mă bucur că mesajul meu a avut ecou”, ne-a declarat Ion Dobrin, profesor la școala din Măscurei.

Acesta a mai precizat că l-au sunat foști elevi de-ai săi, din țară și din străinătate, pentru a dona bani familiei. De asemenea, Ion Dobrin spune că atât la școala din Tomești cât și la cea din Măscurei, profesori și elevi s-au mobilizat pentru a strânge bani, întrucât familia nu avea cu ce să îl înmormânteze pe Cătălin Obreja. Viorel Șișcă, un vecin al familiei greu încercate, s-a ocupat de înmormântare, el fiind nașul de cununie al soților Obreja. Omul și-a făcut o pomană în luna septembrie, cununându-i pe părinții celor patru copii, care până atunci trăiau în concubinaj. Un ajutor a venit și din partea Asociației „Născută înger”, care a cumpărat o parte din cele necesare pentru înmormântare.

Cazul familiei Obreja l-a impresionat și pe omul de afaceri Cristian Spiridon din Pogana, care a sărit imediat în ajutorul acesteia. Primăria a fost cea care a suportat cheltuielile cu transportul corpului neînsuflețit al lui Cătălin Obreja de la spitalul din Iași, unde a murit în timp ce i se monta un stent.

Mama, împreună cu cei patru copii, se va descurca foarte greu doar cu alocațiile micuților, de aceea, comunitatea locală ar trebui să se implice în susținerea pe viitor a acestei familii nevoiașe. Evident că orice ajutor din partea oamenilor solidari cu necazul familiei din Măscurei ar fi binevenit. Autoritatea locală, însă, va trebui să folosească toate pârghiile pe care le are la îndemână pentru a asigura familiei o sursă permanentă de venit, care să le permită un trai cât de cât decent. Toate eforturile vor trebui să urmărească menținerea copiilor în familie și evitarea separării acestora de mamă. (Mihaela NICULESCU)

About Mihai Vasile

x

Check Also

Vasluienii vor încasa în următorii ani printre cele mai mici salarii din România

de Dănuț CIOBANU Vasluienii vor avea ...

O victimă și patru autoturisme avariate, în urma unui accident petrecut în apropiere de Vaslui

Patru autoturisme au fost implicate vineri, ...

Cum au sărbătorit bârlădenii ziua de 24 Ianuarie

Bârlădenii au sărbătorit azi Ziua Unirii ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: