Home / Uncategorized / Polițiștii județului Vaslui acționează pentru prevenirea evaziunilor fiscale

Polițiștii județului Vaslui acționează pentru prevenirea evaziunilor fiscale

Polițiștii de investigare a criminalității economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui au desfășurat activități pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale și a altor fapte ilegale de natură economică.

În cursul zilei de 08.12.2019, polițiști din cadrul structurii de

investigare a criminalității economice au acționat pe raza municipiilor Vaslui, Bârlad și Huși pentru prevenirea, descoperirea și combaterea faptelor de evaziune fiscală și a altor forme ale criminalitații economico-financiare.
În cadrul acțiunii, polițiștii au efectuat controale la 78 de agenți economici, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 76 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 107.500 lei. Dintre acestea, 54 au fost aplicate potrivit prevederilor Legii 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite, 21 la abateri prevăzute și sancționate de OUG 28/1999 privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, iar 1 sancțiune a fost aplicată pentru fapte prevăzute de Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe.
Totodată polițiștii au constatat și 1 infracțiune la Legea 126/1995 privind regimul materiilor explozive.
De asemenea, au fost ridicate în vederea confiscării bunuri în valoare de peste 2.351 lei și a fost indisponibilizată suma de 2.554 lei.

About Buta Crina

x

Check Also

Bărbat reținut pentru agresiune în trafic

Polițiștii vasluieni au reținut un ...

Bărbat reținut pentru că a incendiat locuința tatălui său vitreg

Polițiștii din cadrul Secției de ...

Incendiu la o locuință din Ghermănești. Pompierii au căutat două ore o posibilă victimă

Un incendiu puternic a cuprins ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: