Home / Administratie / Șeful Direcției Sanitar-Veterinare, prima ”victimă” a schimbărilor politice din județ după căderea Guvernului PSD

Șeful Direcției Sanitar-Veterinare, prima ”victimă” a schimbărilor politice din județ după căderea Guvernului PSD

Directorul Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Vaslui, Mitiu Ciupilan, este prima victimă a schimbărilor politice din județul nostru după căderea, în această toamnă, a Guvernului PSD. Frâiele instituției au fost preluate de fostul vicepreședintele al ANSVSA, medicul Mihai Ponea, care spune că, de fapt, a ajuns în funcție odată cu încheierea perioadei de interimat a fostului director pesedist.

Vântul schimbărilor în județul nostru a început să ”lovească” instituțiile publice, primele vizate fiind cele care sunt conduse de șefi angajați pe bază de contract, care pot fi ușor înlocuiți. Primul afectat a fost directorul DSVSA Vaslui, Mitiu Ciupilan, nimeni altul decât vărul primarului PSD de Huși, Ioan Ciupilan. Acesta a plecat de pe funcție după ce și-ar fi încheiat perioada de interimat pe post. Cel puțin așa susține cel care i-a luat locul, Mihai Ponea, un liberal care, în trecutul apropiat, a mai ocupat o funcție foarte importantă la nivel central, cea de vicepreședinte al ANSVSA.

Am preluat interimatul de la fostul director pentru că este o situație de criză. Avem un focar de pestă porcină la Zorleni, iar la începutul anului viitor avem o vizită în județ de la Comisia Europeană pentru a vedea dacă putem da garanție pe ceea ce înseamnă securizarea graniței în privința pestei porcine africane. Eu am scris și o hotărâte de guvern pe ceea ce înseamnă combaterea acestei boli”, ne-a declarat directorul DSVSA Vaslui, Mihai Ponea.

Angajat pe controlul activității fermelor avicole din județ până a fi numit acum director interimar, Mihai Ponea a ocupat, în perioada mai 2016 – februarie 2017, funcția de vicepreședinte al ANSVSA. (Ionuț PREDA)

About Mihai Vasile

x

Check Also

Noua piață agroalimentară din Negrești ar putea fi terminată anul acesta

Primăria Negrești și-a propus ca în ...

Primăria Vaslui este decisă să apeleze la case de avocatură, pentru a apăra patrimoniul public

Primăria Vaslui este hotărâtă să lupte ...

Evaluarea Spitalului „Elena Beldiman”, un test greu pentru manager dar și pentru Primăria Bârlad

de Mihaela NICULESCU   Va fi ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: