Home / Social / De anul viitor, bârlădenii ar putea să-și utilizeze cardul pentru cumpărăturile făcute la piață

De anul viitor, bârlădenii ar putea să-și utilizeze cardul pentru cumpărăturile făcute la piață

Direcția pentru Administrarea Piețelor Parcărilor și Cimitirelor (DAPPC) Bârlad va deveni de la anul membră cu drepturi depline în Asociația Administrațiilor de Piețe din România (AAPR). În perioada 4-6 decembrie, Mircea Iosipescu, directorul DAPPC Bârlad, a fost prezent la Sibiu, la o întâlnire cu membrii AAPR. Acesta spune că a fost o experiență deosebită, care va fi fructificată de la anul și la Bârlad.

„La întâlnirea la care am participat la Sibiu, s-a discutat despre două programe pilot. Primul se referă la plata cumpărăturilor cu cardul, în piețe. În Sibiu, acest program a fost implementat cu succes de câteva luni. Cumpărătorii folosesc deja cardul atunci când vor să plătească produsele cumpărate din piață. În acest mod există un control al sumelor încasate, care poate ajuta ANAF-ul, dar există și un avantaj pentru cumpărătorii ce utilizează cardul, care preferă piața și nu supermarketul. Evident că pentru implementarea și la noi a acestui program, comercianții vor trebui să își achiziționeze un POS, aparatul în care se introduce cardul pentru a se face plata. Eu cred că este un lucru bun, pentru că așa cum bârlădenii iși plătesc cumpărăturile la supermarketuri, vor putea proceda la fel și la piață. Evident, ne referim doar la cei care țin banii pe card.” , ne-a declarat Mircea Iosipescu.

Acesta a mai precizat că la întâlnirea cu membrii AAPR s-a discutat și despre un alt proiect care funcționează de câteva săptămâni în piețele din Sibiu și din București. Acesta se referă la folosirea pungilor biodegradabile, cu care și piețele din Bârlad vor fi aprovizionate de la anul.

„Sunt norme europene de mediu, la care toate statele UE trebuie să se alinieze în cel mai scurt timp. Bârlădenii vor găsi în Piața „Sf. Ilie”, de la anul, pungi biodegradabile, dintre cele mai rezistente dar nepoluante”, a mai adăugat Mircea Iosipescu. (Mihaela NICULESCU)

About Mihai Vasile

x

Check Also

Vasluienii vor încasa în următorii ani printre cele mai mici salarii din România

de Dănuț CIOBANU Vasluienii vor avea ...

O victimă și patru autoturisme avariate, în urma unui accident petrecut în apropiere de Vaslui

Patru autoturisme au fost implicate vineri, ...

Cum au sărbătorit bârlădenii ziua de 24 Ianuarie

Bârlădenii au sărbătorit azi Ziua Unirii ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: