Home / Social / Căței abandonați la gunoi! Legi avem, ne mai trebuie ceva omenie și responsabilitate

Căței abandonați la gunoi! Legi avem, ne mai trebuie ceva omenie și responsabilitate

Incalificabil! Bârlădenii care au trecut marți, în jurul orei prânzului, prin zona Școlii „Episcop Iacov Antonovici”, au avut parte de o imagine tulburătoare. Dintr-o cutie aruncată la punctul gospodăresc din preajmă, răsuna scheunatul disperat al unor pui de cățel abandonați de un stăpân fără inimă și iresponsabil. A avut grijă să se descotorisească de ei, aruncându-i în frig, dar „milos” i-a așezat într-o cutie de carton și i-a învelit într-o păturică albă.

Oamenii care au trecut pe lângă container, au rămas încremeniți de mila ființelor neajutorate, înfometate și înghețate de frig. Câțiva bârlădeni au avut curajul să se uite să vadă ce este sub păturică, alții nu au avut puterea să o facă, iar unii au trecut nepăsători.

„Sunt niște criminali! Nu ai dreptul să îți bati joc de animale în halul ăsta. Periodic, suntem nevoiți să asistăm la scene de o asemenea cruzime. Aici s-a ajuns pentru că Poliția Locală nu amendează stăpânii de câini care nu și-i sterilizează. Dacă nu vor fi constrânși stăpânii de câini să iși castreze animalele, că manoperă este gratuită, atunci problema înmulțirii câinilor fără stăpân nu se va rezolva niciodată. Nouă ni se va rupe inima, cand vom vedea tot mai mulți pui de cățel, muribunzi sau morți la containere sau locuri dosite.”, ne-a declarat un bârlădean șocat de imaginea cățeilor care scheunau disperați.

După ore bune de stat in frig, în care niciun bârlădean nu a dorit să le dea o șansă la viață puilor, metiși cu un câine de rasă, aceștia au fost luați de o iubitoare de animale. Cei trei puiuți au fost încălziți cu sticle cu apă caldă, dar faptul că au stat în frig atatea ore și nealăptați, le-a scăzut foarte mult șansele de a supravietui. Deși au fost hrăniți cu biberonul, aceștia nu prea pot să sugă. Femeia care i-a salvat spune că au în jur de o saptămână, nici nu au facut ochi, și că pentru a crește sansele de supraviețuire au nevoie urgent să fie alăptați. De aceea, face un apel prin intermediul cotidianului Est News, la bârlădenii care au o cățea ce alaptează, să o contacteze pe Facebook la Ananie Nadia Dana, pentru a hrăni puiuții a căror viață atârnă de o un fir de păr, sau chiar pentru a-i adopta.

Reamintim celor care dețin câini sau alte animale că abandonul acestora constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 1.000 la 3.000 de lei, iar cruzimea față de animale se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă. De asemenea, sterilizarea, microciparea și înscrierea în RECS a câinilor cu stăpân sunt obligatorii, conform Legii 257/2013, însă prevederile acesteia sunt ignorate chiar și de către autorități. (Mihaela NICULESCU)

About Mihai Vasile

x

Check Also

Coronavirusul lovește în economia județului Vaslui: 2.700 contracte de muncă au fost suspendate

de Dănuț CIOBANU  În județul Vaslui au fost suspendate, ...

Doi șoferi, prinși băuți la volan în Negrești, în plină criză de coronavirus

Doi conducători auto au fost prinși băuți la volan ...

Tone de apă și suc, donate Spitalului Județean Vaslui de Crucea Roșie

Tone de apă și suc produs de una dintre ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: