Home / Social / Concertul-surpriză oferit bârlădenilor de Muzeul „Vasile Pârvan”, cu ocazia Sărbătorilor de iarnă

Concertul-surpriză oferit bârlădenilor de Muzeul „Vasile Pârvan”, cu ocazia Sărbătorilor de iarnă

Muzeul „Vasile Pârvan” oferă publicului meloman, în prag de Anul Nou, un concert de nai inedit, care va avea loc duminică 15 decembrie, de la ora 11:00, la Pavilion Expozitional „Marcel Guguianu”.

Este vorba de un concert susținut de studenți și masteranzi ai profesorului universitar doctor Ion Negură, de la Academia de Muzică din Chișinău și Universitatea Națională de arte „George Enescu” din Iași. Ion Negură este un nume în muzica interpretativă la nai, acesta conducând, la un moment dat, cea mai de succes formație de nai din lume.

Bârlădenii care vor dori să se bucure de darul oferit de muzeul bârlădean în preajma Sărbătorilor de iarnă vor putea asculta partituri celebre, interpretate magistral la nai de muzicieni foarte talentați.

Formația de nai va fi formată din interpretii: Adrian Babina, Elena Alexandra Cosofret, Eusebiu Toma, Radu Marii Moroșanu, Teodora Albu, și vor interpreta lucrări de G.F. Hardul, F. Schubert, J.B. Singelee, F. Legat, Gh. Zamfir, C. Arvinte, V. Crăciun, V. Iovu. La pian se va afla prof. univ. dr. Aurelia Simion, prorector al Universității „George Enescu”, artist cu o carieră excepțională, atât ca solist cât și în domeniul acompaniamentului. A participat la diverse cursuri de măiestrie, festivaluri, concursuri naționale și internaționale. (Crina BUTA)

About Mihai Vasile

x

Check Also

Vasluienii vor încasa în următorii ani printre cele mai mici salarii din România

de Dănuț CIOBANU Vasluienii vor avea ...

O victimă și patru autoturisme avariate, în urma unui accident petrecut în apropiere de Vaslui

Patru autoturisme au fost implicate vineri, ...

Cum au sărbătorit bârlădenii ziua de 24 Ianuarie

Bârlădenii au sărbătorit azi Ziua Unirii ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: