Home / Social / Eveniment dedicat Revoluției din Decembrie 1989 la Muzeul Județean Vaslui

Eveniment dedicat Revoluției din Decembrie 1989 la Muzeul Județean Vaslui

Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui, în parteneriat Consiliul Județean, va organiza vineri,13 decembrie 2019, la ora 13.00, simpozionului științific „Revoluția română în 1989 – 30 de ani de la victoria însângerată”. Evenimentul se va desfășura în Sala „Multimedia” a muzeului vasluian.

Laurențiu Chiriac, muzeograf în cadrul muzeului județean, a precizat că scopul acțiunii este de a readuce în memoria colectivă evenimentele deosebite din Decembrie 1989 și semnificația lor istorică pentru parcursul ulterior al statului român. Cu ocazia acestui eveniment se vor evoca pe toți cei care și-au dat viața sau au fost răniți, dar și pe cei care au participat activ la mișcările de masă din acea perioadă.

„Evenimentul este dedicat celor care acum 30 de ani au luptat pe baricade pentru victoria revoluției. Este un moment de a readuce în memoria colectivă numele celor care au murit și au fost răniți în decembrie 1989. Simpozionul își dorește să arate prin participarea unor specialiști toate detaliile despre modul în care s-a desfășurat revoluția, precum și tipul de eveniment care a avut loc, având în vedere disputele existente: revoltă populară, revoluție, lovitură de stat sau o simplă schimbare de regim politic”, a spus Laurențiu Chiriac.

Printre alții, la eveniment vor susține comunicări Constantin Corneanu, de la Institutul Revoluției Române din Decembrie 1989, Liviu Țăranu de la Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității, Alexandru Grigoriu, de la Institutul Revoluției Române din Decembrie 1989 etc.

Manifestarea se va încheia cu lansarea plachetei omagiale „30 de ani de la Revoluția Română din Decembrie 1989”.

„Așteptăm ca publicul să fie interactiv, să pună întrebări pentru a afla cronologia acestui eveniment fabulos, care a schimbat fața României după anul 1990”, a mai spus Laurențiu Chiriac. (Dănuț CIOBANU)

About Mihai Vasile

x

Check Also

Județul Vaslui nu va scăpa de blestemul sărăciei nici în următorii trei ani

de Dănuț CIOBANU  Vasluiul va ...

Funcții de conducere mai puține și mai multă mobilitate la DAPPC Bârlad

Măsuri de eficientizare a activității ...

CJ Vaslui va continua modernizarea semnalizării rutiere de pe drumurile județene

Consiliul Județean (CJ) Vaslui continuă ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: