Home / Social / Fonduri europene de zeci de mii de euro pentru deschiderea unei afaceri

Fonduri europene de zeci de mii de euro pentru deschiderea unei afaceri

de Dănuț CIOBANU

Ieri, la Vaslui, a fost lansat proiectul „SuccES – Structuri de creștere a calității economiei sociale”. Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020 și se va desfășura în perioada 2 august 2019 – 1 august 2022.

Proiectul se desfășoară în patru regiune ale României: Regiunile Nord-Est (județele Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava și Vaslui), Nord-Vest, Sud-Est și Sud-Muntenia. Organizațiile care implementează proiectul în cele patru regiuni sunt: Asociația „Ascend”, SC. Clemon SRL și Asociația Consensual.

Pot participa la proiect persoanele care doresc să înființeze o întreprindere socială, în mediul urban sau în mediul rural, într-una din cele patru regiuni de dezvoltare în care se implementează proiectul; locuiește în una din cele patru regiuni de dezvoltare în care se implementează proiectul; are minim studii liceale finalizate; limita de vârstă – 64 ani, cu mențiunea că între 18-24 ani doar dacă urmează o formă de învățământ, este angajată sau este șomer înregistrat. Prima etapă a proiectului cuprinde informarea persoanelor interesate asupra conceptului de „economie socială”; selectarea celor 105 participanți la activitățile proiectului; organizarea și derularea programelor de formare pentru înființarea unei întreprinderi sociale; selectarea celor 25 planuri de afaceri ce vor fi finanțate în cadrul proiectului. Înscrierea participanților la programele de formare a demarat în luna noiembrie 2019 și se face prin completarea unui formular de înscriere postat pe pagina de Facebook a proiectului: www.facebook.com/Succes-Structuri-de-creștere-a-calității-economiei-sociale.

Selectarea celor 25 planuri de afaceri ce vor fi finanțate în cadrul proiectului se va face prin concurs. Valoarea ajutorului de minimis (subvenție) este următorul: până la 55.000 euro – minimum 2 locuri de muncă create; între 55.000 euro si 70.000 euro – minimum 3 locuri de muncă create; între 70.000 euro și 85.000 euro – minimum 4 locuri de muncă create; între 85.000 euro și 100.000 euro – minimum 5 locuri de muncă create.

Pentru a putea beneficia de sprijin, o întreprindere socială nou înființată trebuie să fie formată din minimum cinci persoane, dintre care minimum două persoane trebuie să aibă statut de angajat.

About Mihai Vasile

x

Check Also

Ultima oră! Incendiu la Huși!

Pompierii secției din Huși intervin ...

Proiectul drumului strategic în valoare de 222 milioane de lei intră în execuție

de Dănuț CIOBANU  În următoarele ...

Eveniment inedit, organizat de Asociația Culturală „Constantin Hamangiu” din Bârlad

Activitatea din acest an a ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: