Home / Administratie / UAT-urile din județul Vaslui au primit în acest an peste 10 milioane de lei

UAT-urile din județul Vaslui au primit în acest an peste 10 milioane de lei

de Dănuț CIOBANU

Consilierii județeni liberali și social democrați și-au votat în unanimitate amendamentele depuse, pentru alocarea unor sume de bani comunităților locale. Astfel, nu mai puțin de 23 de UAT-uri au primit bani din fondul de rezervă la dispoziția autorităților județene, pentru echilibrarea bugetelor. În total, în acest an, UAT-urile vasluiene au primit un sprijin financiar peste 10 milioane de lei.

Consilierii liberali și cei social democrați au votat ca frații în ultima ședință ordinară a Consiliului Județean (CJ) Vaslui. Fără certuri și alte divergențe de opinie, cele două grupări politice și-au votat în unanimitate amendamentele depuse, iar de câștigat au avut mai multe UAT-uri care au primit fonduri financiare.

Potrivit proiectului de hotărâre privind rectificarea a IX-a a bugetului local al județului Vaslui pe 2019, urmau să primească bani din fondul de rezervă bugetară la dispoziția autorităților locale UAT-urile: Bogdănești (190.000 lei), Drânceni (100.000 lei) Gîrceni (100.000 lei), Epureni (50.000 lei), Miclești (100.000 lei), Pușcași (400.000 lei), Tutova (50.000 lei), Zăpodeni (180.000 lei), Gherghești (320.000 lei), Huși (150.000 lei) și Vutcani (100.000 lei).

La discuțiile pe marginea proiectului de hotărâre, Liviu Iacob, consilier PNL, a depus un amendament, prin care solicita alocare de fonduri pentru următoarele UAT-uri: Deleni (100.000 lei), Boțești (25.000 lei), Pungești (125.000 lei) și Tăcuta (119.000 lei). După intervenția consilierului liberal și Ciprian Trifan, vicepreședintele CJ Vaslui, a formulat un alt amendament, potrivit căruia un alt grup de UAT-uri să primească resurse financiare: Tutova (încă 50.000 în plus față de alocarea prevăzută în proiectul de hotărâre), Vulturești (100.000 lei), Pogana (100.000 lei), Ștefan cel Mare (100.000 lei), Poienești (100.000 lei), Șuletea (100.000 lei), Epureni (încă 50.000 lei în plus față de alocarea prevăzută în proiectul de hotărâre) și Ibănești (100.000 lei). Cele două amendamente supuse la vot au fost adoptate cu unanimitate de voturi.

Bani grei pentru comunitățile vasluiene

După adoptarea proiectului de hotărâre, Dumitru Buzatu, președintele CJ Vaslui, a precizat că în cursul acestui an UAT-urile din județ au primit peste 10 milioane de lei pentru echilibrarea bugetelor locale.

„Cred că am făcut un lucru bun, că bugetul anului 2019 ne-a oferit această posibilitate. Sperăm că și în anul 2020 să avem aceste posibilități financiare pentru a sprijini UAT-urile. Primarii să respecte legislația în vigoare și să prevadă în bugetele locale banii pentru salarii și asistența socială pentru anul întreg. Așa ne vine și nouă mai ușor să îi ajutăm, dacă știm că sunt asigurați banii pentru salarii și asistența socială”, a spus Dumitru Buzatu.

Președintele CJ Vaslui le-a cerut consilierilor județeni să vorbească cu primarii pentru ca atunci când întocmesc bugetele pentru anul viitor să respecte prevederile legale, pentru ca autoritățile locale să nu se mai confrunte cu dificultăți la sfârșit de an.

„Solicitările UAT-urilor la lucrările executate și neplătite la obiective diverse, care sunt în diverse stadii de execuție, sunt mai mari față de tot ce am dat noi, inclusiv la ultima rectificare. Să îi îndrumați pe primari să respecte legea, să își prezinte aceste nevoi financiare, pentru a le aloca fonduri și să stingă datoriile existente”, a mai spus Dumitru Buzatu.

About Mihai Vasile

x

Check Also

Mihai Ponea, directorul DSVSA Vaslui, decis să reformeze instituția pe care o conduce

de Mihaela NICULESCU   Hotărât ...

Bovină salvată de pompieri, după ce a căzut într-un canal din Vaslui

O bovină căzută într-un canal ...

Funcții de conducere mai puține și mai multă mobilitate la DAPPC Bârlad

Măsuri de eficientizare a activității ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: