Home / Administratie / Primăria Ivănești a câștigat două proiecte transfrontaliere de 2 milioane de euro

Primăria Ivănești a câștigat două proiecte transfrontaliere de 2 milioane de euro

Nu mai puțin de două milioane de euro, fonduri europene, vor intra în comuna Ivănești în urma a două proiecte transfrontaliere câștigate de primărie, în parteneriat cu o comună din Republica Moldova. Unul din proiecte prevede asfaltarea a 4,9 km de drumuri comunale în Ivănești, iar celălalt dotarea Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență (SVSU) cu o autospecială de stingere a incendiilor, o autovidanjă precum și echipament pentru voluntarii care intervin în situațiile de urgență.

Veste bună pentru autoritățile locale și locuitorii din Ivănești, după ce primăria a câștigat două proiecte transfrontaliere care vor ajuta întreaga comunitate. Este vorba despre asfaltarea a nu mai puțin de 4,9 kilometri de drumuri sătești în localitățile Broșteni (3 km), Valea Oanei (1,2 km) și Bleșca (700 de metri). Costul total al investiției se va ridica la 1,8 milioane de euro, fonduri provenite de la Uniunea Europeană. Cel de-al doilea proiect, derulat, la fel ca și primul, ”în oglindă” cu o comună din Republica Moldova, prevede dotarea SVSU cu o autospecială de stingere a incendiilor, precum și cu o autovidanjă. De asemenea, voluntarii care lucrează în cadrul aceluiași serviciu vor primi echipamente noi și performante pentru intervenții.

Cele două proiecte sunt finanțate prin Programul Operațional Regional România – Republica Moldova 2014-2020. Suntem printre puținele comune din județ care au obținut finanțare pe acest program transfrontalier și sperăm ca, din primăvară cel târziu, să dăm drumul la treabă”, ne-a declarat primarul comunei Ivănești, Vasile Novac.

Comuna Ivănești mai are în derulare alte 21 de proiecte la ora actuală, din care trei tot pe fonduri europene. Suma totală a acestora este de peste șapte milioane de euro. Majoritatea sunt proiecte finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Rurală și vizează, printre altele, asfaltarea a 16 km de drumuri sătești, montarea de rețele de apă și canalizare, construirea a șase școli. (Ionuț PREDA)

About Mihai Vasile

x

Check Also

Mihai Ponea, directorul DSVSA Vaslui, decis să reformeze instituția pe care o conduce

de Mihaela NICULESCU   Hotărât ...

Bovină salvată de pompieri, după ce a căzut într-un canal din Vaslui

O bovină căzută într-un canal ...

Fermierii din județul Vaslui intră și pe piața usturoiului din România

Deși în județul Vaslui nu ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: