Home / Social / Sprijin financiar de 200.000 lei pentru bisericile din Fruntișeni, Bălteni, Vinderei și Vaslui

Sprijin financiar de 200.000 lei pentru bisericile din Fruntișeni, Bălteni, Vinderei și Vaslui

de Dănuț CIOBANU

Consiliul Județean (CJ) Vaslui continuă acțiunea de alocare a unor resurse financiare parohiilor din județ. La ultima ședință ordinară, alte patru parohii au primit fonduri în valoare totală de 200.000 lei. În ultimele luni, 11 biserici din județul Vaslui au beneficiat de ajutoare financiare din bugetul județului.

Astfel, Mănăstirea Grăjdeni, din comuna Fruntișeni a primit 65.000 de lei, Parohia Obîrșeni, comuna Vinderei, a primit 50.000 de lei, Parohia Bălteni, comuna Bălteni, a primit 35.000 lei lei, iar suma de 50.000 lei a fost alocată Parohiei „Sf. Arh. Mihail și Gravriil”, din municipiul Vaslui. Banii vor fi utilizați de către unitățile de cult pentru reparație acoperiș, continuarea unor lucrări de construire a două biserici și continuarea unor lucrări de pictură.

CJ Vaslui a mai alocat și în cursul lunii noiembrie 2019 sume de bani pentru alte unități de cult.

Astfel, au fost repartizate fonduri în valoare de 42.000 lei pentru Parohia Arsura, iar Parohia Bogdănești a primit suma de 50.000. Din același grup a făcut parte și Parohia Sf. Trei Ierarhi Bârlad care a primit un sprijin financiar de 50.000 de lei. Banii vor fi folosiți pentru achiziționarea unei centrale termice pentru încălzirea bisericii, pentru continuarea lucrărilor de construire a unor biserici.

Reamintim că în ședința ordinară a CJ Vaslui din luna septembrie 2019, alte patru unități de cult din județul Vaslui au primit sprijin financiar. Astfel, Parohia Pochidia a beneficiat de un sprijin financiar în valoare de 50.000 lei, pentru finanțarea lucrărilor de construire la Biserica ortodoxă «Adormirea Maicii Domnului». Mănăstirea «Sfântul Voievod Ștefan cel Mare» din comuna Miclesti a primit un ajutor financiar în valoare de 29.000 lei pentru achiziția unei centrale termice și combustibil. Și Parohia Crîng, din comuna Ciocani, a încasat suma de 71.000 lei, pentru executarea lucrărilor de întreținere la biserica parohială. CJ-ul a mai alocat Parohiei Rediu, din municipiul Vaslui, un sprijin financiar în valoare de 26.000 lei, pentru executarea lucrărilor de consolidare și reparații capitale la biserică.

About Mihai Vasile

x

Check Also

Județul Vaslui nu va scăpa de blestemul sărăciei nici în următorii trei ani

de Dănuț CIOBANU  Vasluiul va ...

Funcții de conducere mai puține și mai multă mobilitate la DAPPC Bârlad

Măsuri de eficientizare a activității ...

CJ Vaslui va continua modernizarea semnalizării rutiere de pe drumurile județene

Consiliul Județean (CJ) Vaslui continuă ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: