Home / Social / Talentatul bârlădean Gino Abaza, baterist în trupa Lidiei Buble

Talentatul bârlădean Gino Abaza, baterist în trupa Lidiei Buble

Un vis împlinit! Gino Abaza, copilul talentat care a surprins încă de mic profesorii dar și publicul prin rapiditatea cu care mânuia bețele tobelor, a fost răsplătit din plin, după ani de perfecționare continuă în țară și străinătate. Anul acesta, pentru el, a fost cel mai bun de până acum. Din luna aprilie, a fost cooptat în trupa îndrăgitei interprete Lidia Buble. Gino face muzică la un alt nivel acum, acompaniind-o pe Lidia la tobe, alături de un coleg la clape, un chitarist și un backing vocalist. În această formulă, publicul bârlădean l-a putut vedea pe Gino cu ocazia „Zilelor Culturale ale Bârladului”, când, pe 4 mai, a concertat acasă cu trupa Lidiei Buble.

„Întotdeauna mă simt bine când concertez în fața publicului bârlădean. Evident că m-am simțit minunat în luna mai, când am cântat cu trupa Lidiei Buble în fața a sute de bârlădeni. Mă simt împlinit din punct de vedere muzical, dar și sufletește, pentru că fac parte dintr-un grup în care toți oamenii sunt de nota 20. Cântatul în sine la tobe nu a fost și nu este un efort pentru mine. Mânuirea bețelor este pentru mine o adevărată terapie. Tobele, percuția, ritmul, mă fac să mă simt bine. Este adevărat că trebuie să muncesc zilnic pentru a mă perfecționa, dar o fac cu plăcere și nu mă simt obosit. Mai devreme sau mai târziu, munca depusă este răsplătită.”, ne-a mărturisit Gino Abaza.

Agenția muzicală cu care Gino colabora ca baterist a fost cea care l-a propus Lidiei Buble. Talentul înnăscut a lui Gino, copilul „atomic”, care a împlinit în septembrie 19 ani, a convins-o pe Lidia cu ceva timp înainte.

„Cu Lidia m-am întâlnit și înainte de a intra în trupa cu care o acompaniez. Mă știa de la concertele în care ne-am văzut. Integrarea în trupă a fost foarte ușoară, întrucât pasiunea și seriozitatea îi caracterizează pe toți membrii acestei echipe.”, a mai adăugat Gino.

Chiar dacă are repetiții, concerte și iar repetiții, talentatul baterist bârlădean nu se plânge de oboseală sau de lipsa timpului. În paralel cu cariera muzicală, prima sa pasiune, se ocupă și de pregătirea lui profesională. Este student la drept, facultate pe care au absolvit-o părinții și sora sa Giulia.

„Programul pe care îl am este unul destul de bun, flexibil, îmi permite să ma ocup și de muzică și de facultate. Aș fi putut să rămân, de exemplu, în Germania, dar ar fi fost mult mai complicat pentru mine din multe puncte de vedere. Colaborez și acum cu agenția muzicală GENERAL Pro din Germania și susțin concerte cu o trupă germană, atât în țară cât și în Germania. Alături de această formație am concertat și la Bârlad în 2016.”, a mai precizat Gino.

Acesta a mărturisit că nu a abandonat nici formația Got-X, pe care a înființat-o în 2005, împreună cu sora sa Giulia. Proiectul merge mai departe în limita timpului disponibil. Gino cântă de la cinci ani. Până la 7 ani s-a pregătit cu trei profesori. Primul său îndrumător a fost regretatul profesor Didi Epure, după care a studiat tot în particular cu Rodinel Duduc și Cristi Chiriac, percuționiști în formații locale. Pentru că învățase tot ce era de învățat pentru vârsta lui, Gino a renunțat la pregătirea în particular, fiindcă deja stăpânea foarte bine tobele. Colaborarea cu agenția muzicală din Germania a adus un plus în dezvoltarea muzicală a bateristului, prin faptul că a cunoscut și urmărit atent tehnica mai multor percuționiști germani, de la care a învățat foarte multe lucruri noi.

Gino Abaza, copilul înnascut cu un auz muzical perfect și cu un ritm de invidiat, nu se culcă pe lauri, chiar dacă este pe val. Muncește în continuare pentru a-și perfecționa tehnica, cu aceeași plăcere și determinare ca și până acum. Nu știe care este programul exact al concertelor, dar este posibil să cânte de Crăciun și Anul nou și să nu fie acasă alături de familie. Nu a uitat publicul bârlădean care l-a susținut de mic și căruia îi datorează enorm și nădăjduiește ca în cel mai scurt timp să concerteze din nou la Bârlad, cu celebra trupă din care face parte de câteva luni. (Mihaela NICULESCU)

About Mihai Vasile

x

Check Also

Tabăra pentru copii și tineri din Pădureni va fi recepționată în luna iunie 2020

de Dănuț CIOBANU  În luna iunie 2020, vor fi ...

Pandemia de coronavirus în județul Vaslui: 175 persoane în carantină; 3.632 persoane în izolare la domiciliu

de Dănuț CIOBANU  În data de 29 martie 2020, ...

Secția de Pediatrie din Bârlad a fost închisă

Veștile bulversante se țin lanț la Bârlad. După ce ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: