Home / Administratie / CJ Vaslui, bănuit de activități „războinice” la fostul poligon de tragere de la Delea

CJ Vaslui, bănuit de activități „războinice” la fostul poligon de tragere de la Delea

de Dănuț CIOBANU

Consilierii liberali din Consiliul Județean Vaslui au cerut explicații conducerii județului, cu privire la investiția care se face la „Clădire Administrativă Poligon – Delea”. În opinia consilierilor din opoziție, sintagmele „poligon” și „activități specifice” folosite în proiect sunt belicoase, iar populația trebuie să știe ce se petrece cu adevărat la fostul poligon de tragere.

Gheorghe Viziteu, consilier PNL, a spus conducerii Consiliului Județean (CJ) Vaslui că denumirea acestui proiect sună ca ceva „belicos” și trebuie oferite opiniei publice unele explicații. Cuvântul poligon aduce cu ceva belicos. Noi administrăm acum această locație și nu știm ce este acolo. În proiect se mai găsește și formularea de activități specifice, și vă rog să ne spuneți ce se înțelege prin aceasta? Vrem să știm standardele de cost privind această locație și alte detalii”, a spus consilierul liberal.

Dumitru Buzatu, președintele CJ Vaslui, a răspuns că această clădire aparține fostului poligon de tragere, care printr-o hotărâre de guvern a fost transferată autorităților județene: Acolo este centrul pentru situații de urgență, unde se organizează ședințe, recepții etc. Folosim și noi locația să facem ședințe, instruiri și putem primi acolo și oaspeți, pentru că avem șase camere tip hotelier. Putem folosi clădirea în aceste cazuri. Clădirea administrativă a fost modernizată de noi și am făcut sala de ședință, cu acustică și alte dotări. Acum clădirea s-a uzat, iar ploaia pătrunde prin acoperiș și, de aceea, vrem să modernizăm spațiul corespunzător”.

Clădirea este construită în anul 1982

CJ Vaslui a aprobat o hotărâre privind aprobarea documentației tehnico-economice și a indicatorilor tehnico-economici aferenți obiectivului de investiții „Clădire Administrativă Poligon – Delea”. Conform prevederilor HG nr. 283/1999 privind transmiterea unui imobil, proprietatea publică a statului, din administrarea Ministerului Apărării Naționale în administrarea autorităților județene, clădirea administrativă Poligon – Delea este în proprietatea statului român și în administrarea CJ Vaslui. Proprietatea imobiliară situată în municipiului Vaslui de pe strada Delea este constituită din teren intravilan categoria de folosință curți construcții în suprafață de 20.700 metri pătrați, pe care sunt amplasate trei clădiri, respectiv clădirea administrativă și două construcții anexe.

În prezent, spațiile clădirii administrative Poligon – Delea se află într-o stare avansată de degradare ca urmare a acțiunii seismelor, a infiltrării de ape pluviale și a vechimii clădirii (clădirea fiind construită între anii 1982 – 1984).

Prin hotărârea 199/2019, CJ Vaslui a aprobat nota conceptuală și tema de proiectare pentru obiectivul de investiții „Clădire Administrativă Poligon – Delea”. Fondurile necesare se vor asigura de la bugetul CJ Vaslui, obiectivul de investiții urmând a fi cuprins în programul anual de investiții.

About Mihai Vasile

x

Check Also

Bârlădenii vor fi feriți de insolație

Pasiunea pentru plantat dar și primele raze ale soarelui ...

Veste bună pentru comercianții vasluieni! Din toamnă vor fi relocați în două hale ale noului bazar

de Dănuț CIOBANU  Începând din toamna acestui an, comerciații ...

Primăria Vaslui va achiziționa încă două microbuze moderne. Vor fi introduse noi trasee de transport public în oraș

Două microbuze noi pentru transportul public de călători vor ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: